Την επανιδρυση των TEA ζητάει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει σαν ιδέα να επεξεργάζεται από πολλούς έλληνες πολίτες και σε πολλές περιοχές της χώρας.


apostolos-gletsos
Συνάντηση όλων των δημάρχων ζητά ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που έχει πάρει ανεξέλεγτες διαστάσεις. Οι κυνηγοί Χαλκού κοστίζουν στον Δήμο Στυλίδας χιλιάδες ευρώ. Το σημαντικότερο όμως πλήγμα καθώς φαίνεται θα το δεχθεί φέτος ο τουρισμός.
Οι δράστες εισβάλλουν στα σπίτια των πολιτών αφαιρώντας ακόμη και τρόφιμα ή οικόσιτα ζώα ενώ οι καταστροφές στις γεωτρήσεις και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του δήμου είναι απανωτές. Συχνά χωριά μένουν χωρίς νερό, γειτονιές βυθίζονται στο σκοτάδι αφού η αναζήτηση για χαλκό σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης έχουν μετατρέψει τον δήμο Στυλίδας σε μόνιμο στόχο των επιτηδείων.
Την Τετάρτη διαπιστώθηκε πως άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τα καλώδια από τα φρεάτια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία Ραχών.
Ο Απόστολος Γκλέτσος εξηγεί πως η αστυνομία καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσει το φαινόμενο στην Ανατολική Φθιώτιδα, είναι όμως αδύνατον εάν δεν ενισχυθεί με προσωπικό.
Ο δήμαρχος Στυλίδας ζητά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την νομιμοποίηση να συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης TEA αφού θεωρεί πως ήρθε η ώρα οι αιρετοί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καλεί τους πολίτες να αφυπνισθούν και να εντείνουν την προσοχή και παρατηρητικότητά τους προκειμένου να συμβάλουν στον περιορισμό του φαινομένου. 

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου