Από την Άλωση του 1453 στην Άλωση του 2012


Από την Άλωση του 1453 στην Άλωση του 2012
Η 29η Μαΐου είναι μια σημαδιακή μέρα. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί ορόσημο για την ιστορία της Ελλάδος για έναν πολύ ειδικό λόγο. Η 29η Μαΐου αποτελεί την μέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Β' τον Πορθητή. Αυτή είναι η και η ημερομηνία θανάτου ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες του Βυζαντινού μέρους της Ιστορίας μας του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' του Παλαιολόγου, του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Τον ονομάζω ως "έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες" και όχι τον "μεγαλύτερο ήρωα", γιατί πάντα θεωρώ τον ύψιστο των Ηρώων τον Άγνωστο Στρατιώτη που αποτελεί το εκτελεστικό όργανο των εξ άνωθεν εντολών, όσο παράτολμες και να είναι αυτές. Τιμώντας την μνήμη των πεσόντων και τονώνοντας την Ιστορική μνήμη που το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα προσπαθεί να αποκοιμίσει η Χρυσή Αυγή θα διοργανώσει εκδήλωση μπροστά στην Μητρόπολη εκείνη την ημέρα. Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου θα αποτελέσει εκτός από την μικρή (στο μέτρο του δυνατού) ιστορική αναδρομή και ο τονισμός της διπλής σημασίας αυτής της εκδηλώσεως, αφού η εποχή μας θυμίζει την εποχή του Παλαιολόγου σε ένα τουλάχιστον σημείο. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την άλωση και βλέπουμε έξω από τα τείχη τον πολυάριθμο εχθρό. Βασικά η σημερινή κατάσταση θυμίζει πολλές μεταβατικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας και είναι σίγουρο πως όπως σε όλες από αυτές τις περιόδους συντελέστηκαν κοσμοϊστορικά γεγονότα, έτσι θα γίνει και σήμερα. Το πραγματικό ζητούμενο είναι η πορεία στην οποία θα οδηγηθούν τα γεγονότα, αν δηλαδή θα οδηγηθούμε ως Έθνος και γενικότερα ως Ευρώπη ή ακόμα και ανθρωπότητα σε μία εποχή αναγέννησης ή σκοταδισμού.
Ιστορική αναδρομή
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήδη από το 1204 και την Άλωση της από τους Σταυροφόρους βρισκόταν σε παρακμή που προερχόταν από τις θρησκευτικές και πολιτικές έριδες. Η προέλαση των Οθωμανών επί Αυτοκρατορικού εδάφους συνεχιζόταν για πολλά χρόνια και το ισοζύγιο δυνάμεων έδειχνε να αλλάζει πολύ γρήγορα. Φυσικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην Άλωση απλώνονται σε τουλάχιστον δύο αιώνες και η ανάλυση τους θα είχε το μέγεθος ενός αρκετά μεγάλου βιβλίου, το οποίο δεν είναι σκοπός μας αυτή την στιγμή. Προχωρώντας γοργά φτάνουμε από την μία άλωση στην εποχή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για να δούμε την κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοκρατορία. Ο πασιφισμός που έχει επικρατήσει με αποτέλεσμα οι υπερασπιστές της Πόλης κατά την πολιορκία της να είναι ολιγάριθμοι. Από την άλλη μεριά ο Μωάμεθ ο Β' έρχεται με πολυάριθμο στρατό και τεχνολογική υπεροχή που αντικατοπτρίζεται στον στόλο του και στο πρωτοεμφανιζόμενο για την εποχή πυροβολικό του. Ο Αυτοκράτορας δυσκολεύεται να βρει πολεμιστές για τον υπερασπιστικό στρατό του λόγω της Εκκλησιαστικής δράσης που οδηγεί τα μοναστήρια σε πληθυσμιακή έκρηξη και λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας με τον θρησκευτικό τριχασμό, την διοικητική διαίρεση της Αυτοκρατορίας και την προνοητικότητα του Μωάμεθ να προσπαθήσει να κόψει τις πιθανές διόδους ενισχύσεων. Με αυτή την δυσοίωνη πραγματικά κατάσταση αρχίζει η πολιορκία της Πόλης στις 7 Απριλίου και οι μέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι τις 29 Μαΐου θα ανεβάσουν τους μαχητές στο πάνθεον των ηρώων. Εν τέλει ο υπεράριθμος και τεχνολογικά υπέρτερος Οθωμανικός στρατός θα χρειαστεί την βοήθεια των προδοτών για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των λιγοστών υπερασπιστών της Πόλης. Στις 29 του Μάη η Κερκόπορτα θα ανοίξει από τους διαχρονικούς εχθρούς του Ελληνισμού και λίγες ώρες μετά ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς θα περνά στις ομιχλώδεις πεδιάδες των Μύθων και θα μένει ζωντανός μέσα από τα τραγούδια, τα ποιήματα και γενικά τα όνειρα των Ελλήνων. Η πιο σκοτεινή εποχή για τον Ελληνισμό θα έχει μόλις ξεκινήσει.
Λίγο πριν την δεύτερη άλωση
Σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τότε. Η πολιτεία μας βρίσκεται σε παρακμή και ο πολυάριθμος εχθρός βρίσκεται ήδη εντός των πυλών. Οι εγχώριοι προδότες έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους δίπλα στην Κερκόπορτα. Ο εχθρός διαθέτει την υπεροπλία σε όλους τους τομείς και το μόνο πλεονέκτημα που έχουμε είναι η ίδια μας η άκαμπτη ψυχή. Ο εχθρός σήμερα είναι η Παγκοσμιοποίηση που απειλεί να καταπιεί τα Έθνη και ο αρχιστράτηγος  της, ο σύγχρονος Μωάμεθ, είναι ο διεθνής Σιωνισμός. Οι απόγονοι των κατοίκων της τότε συνοικίας του Περάν σήμερα αποτελούν τους χρηματοδότες των εγχώριων προδοτών τους οποίους γεμίζουν με πακτωλούς χρημάτων, έτσι ώστε να λειτουργούν και να ακμάζουν αναρίθμητες Μ.Κ.Ο και αντιρατσιστικές επιτροπές των δύο ατόμων. Τον ρόλο των τότε μοναστηριών έχουν αναλάβει κάποιοι δημοκράτες "πατριώτες" που καλούν τον κόσμο, μέσα από τα τηλεπαράθυρα τους, να μην αντιδρά, αλλά να περιμένει στωικά το τέλος του. Τα αναχώματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και ο εχθρός δείχνει να προελαμβάνει χωρίς πρόβλημα. Φανερή η αναλογία του τότε με το σήμερα, αλλά υπάρχει μία τουλάχιστον διαφορά μεγάλης σημασίας. Σήμερα η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας, γιατί τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Μπορούμε να διαλέξουμε, ο καθένας μόνος του, ανάμεσα σε μια ζωή ντροπής και σε έναν Αγώνα που θα οδηγήσει σε θάνατο ή νίκη, αλλά σίγουρα θα φέρει δόξα. Η υπερασπιστική γραμμή της Πατρίδος μας περιμένει να παραταχθούμε, αγνοώντας τις διάφορες σειρήνες της μικροαστικής λογικής. Είναι στο χέρι μας σήμερα να δούμε, αν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που οι Βυζαντινοί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν. Είναι στο χέρι μας να αδράξουμε την νίκη μαζί με την δόξα, εκεί που τα αδέρφια μας μπόρεσαν μόνο την δόξα να πάρουν. Είμαστε οι, προς το παρόν, ελάχιστοι υπερασπιστές μιας πολιτείας που καταρρέει. Η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά έχει αρχίσει. Ήδη ο εχθρός φράσσει τις διόδους ενισχύσεων με τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε να επιδίδονται σε ένα παραλήρημα, διαρρηγνύοντας τα πανάκριβα ιμάτια τους υπέρ της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας, την οποία βιώνουμε. Πρόθυμοι μαϊντανοί με την πεποίθηση ,ότι ο λαός έχει ξεχάσει τον ύποπτο ρόλο τους και την προπαγάνδα που κάναν υπέρ των Κλεφτών του δημοσίου χρήματος, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν λέγοντας μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα.
Οι σάλπιγγες ηχούν
Μέσα από την οχλαγωγία των παπαγάλων, ακούγονται οι σάλπιγγες της επιστράτευσης. Το ιερό καθήκον καλεί όλους τους Έλληνες να πάρουν την θέση τους στις πολεμίστρες του Έθνους για να πολεμήσουν τον προαιώνιο εχθρό. Αυτοί που ήδη έχουν πυκνώσει τις γραμμές του Αγώνα σας καλούν στις 29 Μαΐου στην Μητρόπολη Αθηνών για να θυμηθούμε όλοι μαζί τι έγινε πριν 559 χρόνια και να ορκιστούμε να μην συμβεί πάλι και σήμερα. Πολλοί θα σκεφτούν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο "διπλωματικές", λιγότερο "ακραίες". Τους απαντούμε ότι τις έχουν δοκιμάσει ήδη όλα αυτά τα χρόνια και απέτυχαν οικτρά. Πολλοί θα κομπιάσουν με αφορμή την αργοπορία που ήδη μετράει εναντίον μας. Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον κοινό αγώνα με μόνη προϋπόθεση τον σεβασμό όλων των άλλων, την ηθική και φυσικά την αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της. Η μάχη είναι τώρα και μας απαιτεί όλους. Η Εθνική Αντίσταση έχει ήδη αρχίσει και σας καλεί όλους στις θέσεις σας! Ο εχθρός έχει ήδη λάβει τις δικές του και περιμένει.
 
Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου