Έστειλαν ελληνόπουλα για να τιμήσουν τον Κεμάλ!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στην Τουρκία για τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας Νεολαίας» το Σαββάτο 19 Μαΐου, ανήμερα της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ομάδα από νέους και νέες της χώρας μας βρέθηκαν στην Άγκυρα, για να τιμήσουν τον… Κεμάλ Ατατούρκ.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με νέους και νέες από την Τουρκία και άλλες 33 χώρες, κλήθηκε να συμμετάσχει στη λεγόμενη «Πορεία Αγάπης» προς το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατταούρκ, με επικεφαλής τον υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ, την τελευταία στιγμή, οι νέοι και οι νέες από την Ελλάδα, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, αρνήθηκαν να κρατήσουν στα χέρια τους σημαίες της Τουρκίας και τελικά αποχώρησαν από την εκδήλωση.
«Αν και τα Ελληνόπουλα την τελευταία στιγμή αρνήθηκαν, υπάρχουν αμείλικτα ερωτηματικά σχετικά με το ποιος αποφάσισε να τα στείλει κυριολεκτικά στο στόμα του γκρίζου λύκου, ειδικά τις ημέρες που οι Τούρκοι γιορτάζουν την απόβαση του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ στη μαρτυρική Σαμσούντα, απ’ όπου άρχισε την αιμοβόρο δράση του εναντίον των Ελλήνων» σχολίασε στο protothema.gr ο εκδότης και Γ.Γ. της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Σάββας Καλεντερίδης.
Και κατέληξε: «Oι Τούρκοι επιδιώκουν συστηματικά να παρασέρνουν αθώα ελληνόπουλα σε τέτοιου είδους «γιορτές», με σκοπό να παρουσιάσουν την ελληνική κοινωνία να συμμετέχει σε κεμαλικές γιορτές «φιλίας» την 19η Μαΐου, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με την άποψή τους, κάποιοι «τουρκοφάγοι» στην Ελλάδα επιμένουν να διατηρούν γιορτές μίσους, όπως η Ημέρα Μνήμης μιας ανύπαρκτης γενοκτονίας».
Από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, επιβεβαίωσαν το περιστατικό, αλλά δήλωσαν άγνοια για το πώς βρέθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, στις εκδηλώσεις υπέρ του Κεμάλ Ατατούρκ.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το προκλητικό περιστατικό και ποιος έδωσε το «πράσινο φως» στην ομάδα νέων από τη χώρα μας, να μεταβούν στην Άγκυρα για την τουρκική «Ημέρα Νεολαίας» ανήμερα της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας 353.000 Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο.
Θα δοθούν εξηγήσεις! Δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά αυτό το θέμα!
Μπράβο στα παιδιά που αρνήθηκαν να κρατήσουν την τουρκική σημαία…
Πηγή: prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου