Απάντηση Δ. Ανδρεάκου στους “δημοκράτες” που πασχίζουν να αποβάλλουν τους εκλεγμένους με την “Ελληνική Αυγή”



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Δ. ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

Μου εστάλη, με την ιδιότητα του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, η παρακάτω επιστολή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Θεοδωρόπουλου με θέμα «Αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θέση σε αργία, αυτοδίκαια έκπτωση ή άλλη πειθαρχική κύρωση σε βάρος Περιφερειακών Συμβούλων που εξελέγησαν με την Περιφερειακή παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αττική…»

Η εν λόγω δημοσίως κοινοποιηθείσα επιστολή , η οποία όπως βλέπετε απευθύνεται και «στο Νομικό Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εφόσον υφίσταται» (!) – δηλαδή ο Πρόεδρος δεν ξέρει αν υπάρχει καν τέτοιο τμήμα, για τέτοια οργάνωση μιλάμε!- θέτει ορισμένα ερωτήματα και επικαλείται κάποιες διατάξεις του ισχύοντος νόμου.

Επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι συντάκτες αυτής της επιστολής δεν έχουν καν μπει στον κόπο να διαβάσουν τις διατάξεις αυτές, γιατί αν το είχαν κάνει δεν θα χρειαζόταν να τη στείλουν υποτιμώντας τόσο τους παραλήπτες της όσο και τον εαυτό τους, απαντάω εγώ, χωρίς να εκπροσωπώ ασφαλώς τους εκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους, αλλά είμαι σίγουρος, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν, χωρίς κανείς εξ ημών να έχει εκφραστεί δημόσια.

Ζούμε στη χώρα που τα αυτονόητα έχουν μετατραπεί σε ζητούμενα…Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αναρωτιέται και ..ζητάει την νομική συμβουλή για το εάν πρέπει να επιβληθεί «αργία , έκπτωση ή άλλη πειθαρχική κύρωση» σε εμάς τους εκλεγέντες με έναν συνδυασμό που …υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, γνωρίζοντας ότι εμείς (και μιλάω για τον εαυτό μου) δεν είμαστε όχι καταδικασθέντες αλλά ούτε καν κατηγορούμενοι για οτιδήποτε!

Τι περιμένει λοιπόν να του απαντήσουν οι νομικοί στους οποίους προσέτρεξε και τους οποίους δεν ξέρει καν εάν υπάρχουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ; Ότι είμαστε τιμωρητέοι για κάτι που δεν κάναμε ποτέ ή για το φρόνημά μας ; Δεν καταλαβαίνει ο κύριος αυτός και όσοι τον συμβουλεύουν, ότι με τον τρόπο αυτό δίνει το καλύτερο επιχείρημα στους πρωτοδίκως καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, να υποστηρίζουν ότι η φυλάκισή τους ήταν αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης; Αν ζητείται «πειθαρχική κύρωση» για εμάς που δεν ήμασταν ποτέ κατηγορούμενοι, δεν αποτελεί αυτό ΑΠΟΔΕΙΞΗ της εφαρμογής της αρχής της «συλλογικής ευθύνης» στην Περιφέρεια; Συμμερίζεται ο Πρόεδρος ή όσοι τον συμβουλεύουν και κρύβονται από πίσω του, την φασιστική και σταλινική αυτή αρχή;

Αλλά ακόμα και καταδικασμένοι να ήμασταν, «στραβομάρα» έχουν να διαβάσουν στα άρθρα που επικαλούνται, ότι απαιτείται «αμετάκλητη καταδίκη» για συγκεκριμένα αδικήματα προκειμένου να επιβληθούν οι όποιες κυρώσεις ; Ή ακολουθούν την ίδια λογική των κομματικών τους ιντρουχτόρων που «καταργούν» το εφετείο, όπως έκαναν τα λαϊκά δικαστήρια που τόσο νοσταλγούν;

Η πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου μετά τις εκλογές του 2019 και ασχέτως των ανεξαρτητοποιήσεων που ακολούθησαν για λόγους καθαρά ιδεολογικούς (είναι γνωστό επί παραδείγματι ότι από τις 9/11/2019 είμαι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣΥΝ) δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει με οποιονδήποτε τρόπο την νόμιμη και πανηγυρική εκλογή μας, είτε του αρέσει είτε όχι. Και εφόσον δεν έχει να μας  προσάψει τίποτα στην άσκηση των καθηκόντων μας και στην εκπροσώπηση εκείνων που μας εξέλεξαν, τότε καλό είναι να σωπαίνει. Γιατί φανερώνει όχι μόνο τις δόλιες προθέσεις του απέναντί μας αλλά εκθέτει και την πολυδιαφημισμένη «δημοκρατική ευαισθησία» που πολλοί έχουν σαν καραμέλα, χωρίς ασφαλώς να την εννοούν.

Ο πολύπαθος αυτός «χώρος», δεν έχει πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης και του κατακερματισμού. Όλοι μαζί ας αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τους δόλιους που «βρήκαν ευκαιρία» να μας επιτεθούν με κάθε τρόπο, δείχνοντας το ιδεολογικό τους μένος απέναντί μας, επειδή στην πραγματικότητα μας φοβούνται για τις ιδέες μας. Γιατί αν δεν μας φοβούνταν, απλώς θα μας αγνοούσαν..

Δηλώνουμε στον κάθε επίδοξο «διώκτη» μας, πίσω από οποιονδήποτε μανδύα και αν κρύβεται ότι , θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον οποιουδήποτε τολμήσει ακόμα και να υπαινιχθεί ότι μπορεί να επιβληθεί εναντίον μας έστω και η παραμικρότερη «κύρωση» για κάτι που είμαστε και όχι για κάτι που πράξαμε.

Την αρχή έχει κάνει ήδη με την νομική του ομάδα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Λαγός. Αγωγές και μηνύσεις κατά καναλιών, πολιτικών και «παραγόντων» που καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας, τόλμησαν να καταπατήσουν το τεκμήριο της αθωότητας. Την ίδια  ακριβώς τύχη θα έχουν όσοι αυτοδιοικητικοί τολμήσουν να σκεφτούν ότι θα κάνουν το ίδιο κατά ανθρώπων που ουδέποτε κατηγορήθηκαν για τίποτα.

Καλώ όλους τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, όποιες ιδεολογικές διαφορές και αν μας χωρίζουν, να αποτελέσουμε ένα νέο  ενιαίο μέτωπο κατά των επίορκων που έχουν βάλει στόχο αυτό στο οποίο δήθεν «ορκίζονται»: Τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Δημήτρης Ανδρεάκος

Αρχιφύλακας ΕΛΑΣ

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου