ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ… ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Ενώ η τουρκική επιθετικότητα είναι στο φόρτε της και το –συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό στόλο- Oruc Reis έχει μπει βαθιά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η χούντα Μητσοτάκη κάνει ότι… κοιμάται.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μόνο η Νουδούλα της… ρεαλιστικής (ραγιάδικης!) γραμμής, είναι και οι λοιποί του… «συνταγματικού τόξου». 

Με κραυγαλέο παράδειγμα τον αρχικουκουέ Κουτσούμπα, ο οποίος όχι μόνο εγκρίνει, αλλά επαυξάνει κιόλας στον ραγιαδισμό και το yes man, πασπαλίζοντας την υποταγή του στις θελήσεις των διεθνών αφεντάδων με τη συνήθη δήθεν… αντιιμπεριαλιστική ρητορική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον… μεγάλο αυτόν επαναστάτη (η χαρά των ιμπεριαλιστών!), η επέκταση στα 12 μίλια… δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα οξύνει τους ανταγωνισμούς:  

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα που απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ισχύει για κάθε χώρα. Όμως προσέξτε: την ίδια στιγμή τονίζουμε ότι στα χέρια αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία σήμερα δεν μπορεί αυτό να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και να δώσει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί και να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση, να οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής».

Τέτοιους θέλουν οι διεθνείς αφέντες! Κι ας είναι και ολίγον τι… αντιιμπεριαλιστές. Μόνο τους εθνικιστές δε θέλουν, γι’ αυτό κανόνισαν με τα τσιράκια τους να κλειστεί στη φυλακή η Χρυσή Αυγή, για να μην υπάρχουν… παραφωνίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου