Εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”: Μια Ιστορία 27 ολόκληρων χρόνων

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” κυκλοφόρησε την 10η Ιανουαρίου του 1993 και το τελευταίο μόλις την περασμένη εβδομάδα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. 

Ο πρώτος της τίτλος ήταν “ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ” και ο τελευταίος (προφητικός ίσως;) ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια είχα την τιμή να είμαι όχι μόνον ο εκδότης τυπικά της εφημερίδας αυτής, αλλά και η ψυχή της κυριολεκτικά. Έγραφα πάντοτε πέντε με έξι, μικρά και μεγάλα, κείμενα στην εφημερίδα και πάντοτε το άρθρο της τελευταίας σελίδος, που έδινε την Γραμμή. Σύνολο άρθρων με μέτριους υπολογισμούς περισσότερα από 5.000! Και μέσα σε αυτά αναφορές πολιτικές, αναλύσεις Ιδεολογικές, Ιστορικά αφιερώματα, όλα με κεντρική Ιδέα πάντοτε τον Λαϊκό Εθνικισμό. Άλλωστε και ο τίτλος της εφημερίδας μας δεν ήταν άλλος από αυτόν ακριβώς: “Εβδομαδιαία Λαϊκή Εθνικιστική Εφημερίδα”. 

Η Εφημερίδα αυτή επί 27 ολόκληρα χρόνια δεν εισέπραξε ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ από διαφημίσεις. Στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνον στους αναγνώστες της, στους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής και φυσικά σε εμένα και την οικογένειά μου, που αποδεδειγμένα όχι μόνον δεν κέρδισα, αλλά έχασα πολλά χρήματα από την έκδοσή της. 

Στα χρόνια αυτά το ελεύθερο αυτό βήμα των Ελλήνων Εθνικιστών στάθηκε με συνέπεια απέναντι στην κόκκινη χούντα, που έχει κατακλύσει τα πάντα στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Τα ορφανά του Μαρξ, μπολσεβίκοι πάντοτε στην ψυχή, που κάποιοι παριστάνουν τους μετανοημένους φιλελεύθερους(…), κυριαρχούν παντού. Σε εφημερίδες, κανάλια και βεβαίως στα κόμματα, σε όλα τα κόμματα. 

Πολεμήσαμε με την γραφίδα μας το καθεστώς της ψευτοδημοκρατίας τους, που έχει οδηγήσει τον Ελληνισμό στην σημερινή ζοφερή κατάσταση και πολεμήσαμε και τα Μνημόνια και κάναμε το μεγάλο έγκλημα να επιτύχουμε και να σταθεί λαός πολύς στο πλευρό μας και αυτό δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ! 

Ο τίτλος του τελευταίο φύλλου ήταν “ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ” και το κείμενο το οποίο τον συνόδευε διατύπωνε την άποψη ότι έρχονται ημέρες δύσκολες που απειλούν αυτήν την ίδια την ύπαρξη των Εθνών, των Πατρίδων, της Πίστης και της Παράδοσης και ότι οι μόνοι που μπορούν να αντισταθούν είναι οι Εθνικιστές. 

Λόγοι εύκολα κατανοητοί με οδηγούν στην διακοπή της εκδόσεως της Εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, μετά από 27 χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες σελίδες και εκατομμύρια λέξεις στην υπηρεσία της Αιώνιας Ιδέας του Ελληνισμού μέσα από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας αποτελούν και ένα ορόσημο για το Μέλλον.

Ένα Μέλλον, που κανένας δεν το ξέρει και γι’ αυτό κάποιοι δεν πρέπει ούτε να ελπίζουν, ούτε να απελπίζονται και να θυμηθούμε τον Καζαντζάκη, να θυμόμαστε ότι σημασία δεν έχει το εάν νικάμε ή χάνουμε, και καμιά φορά μια ήττα είναι πιο σπουδαία από την νίκη, αλλά το να πολεμάμε. 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου