Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, το μητσοτακέικο και το Brexit

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, το μητσοτακέικο και το Brexit
«Οι λαοί, οι κυβερνήσεις και οι οικονομίες όλων χωρών πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τραπεζών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων». David Rockefeller (Πηγή: Zbigniew Brzezinski «Between two ages: America’s role in the Technetronic Era», 1970).
Αυτά έλεγε πριν μισό σχεδόν αιώνα ο Αμερικανός μεγαλοτραπεζίτης Ντέϊβιντ Ροκφέλλερ, εγγονός του Αμερικανοεβραίου μεγιστάνα Τζον Ντ. Ροκφέλερ (1839-1937), πατριάρχη της φαμίλιας, ο οποίος ίδρυσε τον πετρελαϊκό κολοσσό Standard Oil και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που για πολλά χρόνια κινούσε τα νήματα στις διεθνείς εξελίξεις, τον Ιούνιο του 1991, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας Bilderberg στο Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας, είχε πει ότι «μια υπερεθνική κυριαρχία που ασκείται από μια πολιτικο-οικονομική ελίτ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα πρέπει να προτιμάται, χωρίς δισταγμό, από την παραδοσιακή αυτοδιάθεση των εθνών».
Να σημειωθεί ότι ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ υπήρξε ο ιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής, που είναι μία από τις τρεις κορυφαίες λέσχες (Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και Τριμερής Επιτροπή ) όπου συναντώνται οι ισχυροί της οικονομίας και της πολιτικής, υπέρμαχοι του πιο ακραίου φιλελευθερισμού, της εθνικής αποδόμησης και της Παγκοσμιοποίησης, και αποφασίζουν για τις τύχες των λαών του πλανήτη. Η σημαντικότερη εξ’ αυτών είναι αναμφίβολα η περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία αποτελεί έμβλημα της απόλυτης και ολοκληρωτικής κεφαλαιοκρατίας και του πιο ακραίου φιλελευθερισμού.
Πολλά από αυτά που λέγονταν πριν από τόσα πολλά χρόνια έχουν ήδη υλοποιηθεί από τους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης πολιτικάντηδες, ενώ από όσα συζητώνται και αποφασίζονται, κεκλεισμένων των θυρών, από τα σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων, θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα αν οι λαοί της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου δεν αφυπνισθούν.
Πριν μερικά χρόνια ο Βρετανός δημοσιογράφος Tζιμ Tάκερ έβγαλε στη φόρα τα σχέδια της Λέσχης για ένα παγκόσμιο υπουργείο υγείας, την μετατροπή του ΔΝΤ σε ένα παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών, και τα δυο υπουργεία υπό την αιγίδα των Hνωμένων Eθνών, κινήσεις που αποτελούν μεγάλα βήματα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης
Στις συναντήσεις της περιβόητης λέσχης συζητούνται όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, με τις αποφάσεις που παίρνονται να καθορίζουν τις κατευθύνσεις της διεθνούς πολιτικοοικονομικής σκηνής.
Στα σχέδια της λέσχης Bilderberg συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 • Η αποδόμηση των συνταγμάτων, του κράτους πρόνοιας και των δικαιωμάτων των πολιτών.
 • Η αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Η εξάρτηση των κρατών από το παγκόσμιο καπιταλιστικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα με την δημιουργία νέων δεσμευτικών συνθηκών. Λόγω των διεθνών συνθηκών, οι εθνικές κυβερνήσεις θα στερούνται εξουσίας, η οποία θα παραχωρηθεί σε διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς οργανισμούς που θα αντικαθιστούν τα εθνικά κράτη.
 • Η κατάργηση των εθνικών συνόρων και η μετακίνηση πληθυσμών
 • Η επιβολή της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.
 • Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης που αποτελεί την ραχοκοκαλιά ενός κράτους και η αντικατάστασή της από ένα πολυφυλετικό πρεκαριάτο, το οποίο θα αποτελείται.από εξαθλιωμένους νομάδες, οι οποίοι θα εκτελούν οποιαδήποτε εργασία «αντί πινακίου φακής» για να επιβιώσουν. Θα ζουν στην φτώχια και στην εξαθλίωση και δεν θα αποτελούν απειλή για τους κοσμοεξουσιαστές
Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, όποτε συνεδριάζει η Λέσχη Bilderberg, συζητούνται και αποφασίζονται γεγονότα, τα περισσότερα των οποίων συμβαίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Απαγορεύεται αυστηρά στους συμμετέχοντες να μιλήσουν στα ΜΜΕ ή σε ιδιώτες για τα τεκταινόμενα των συνεδριάσεων, αν και κατά καιρούς μερικά από αυτά διαρρέουν.
Ανάμεσα στις συνομιλίες που διέρρευσαν πριν λίγα χρόνια προτάθηκε από κάποιους η εξής θέση: «Με τρία όπλα, τα οποία είναι η οικονομική κατάρρευση, ο εμφύλιος πόλεμος και οι μαζικές επιδημίες θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού».
Ο απώτερος στόχος των εθνοαποδομητών υπέρμαχων της Παγκοσμιοποίησης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με μια ενιαία παγκόσμια αγορά και ένα πολυφυλετικό συνονθύλευμα ατόμων (περισσότερο πρόβατα και λιγότερο άνθρωποι), χωρίς πατρίδα, θρησκεία, ιστορία. Μια νέα τάξη εργατικού προλεταριάτου χωρίς δικαιώματα, που θα εργάζεται αντί πινακίου φακής για τους ολιγάρχες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Bilderberg 2016                 
Μεταξύ 9 και 14 Ιουνίου ολοκληρώθηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας η φετινή
(64η ) συνάντηση των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ
Οι εργασίες της συνόδου διεξήχθησαν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο 5 αστέρων «Τaschenbergpalais» της Δρέσδης, ένα επιβλητικό κτίριο που αποτελεί κόσμημα για την γερμανική πόλη.
Η Διεύθυνση της Σαξονίας είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, απαγορεύοντας διαδηλώσεις, καθώς και πτήσεις σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε ακτίνα περίπου 1,5 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο. Εκατοντάδες οπλισμένοι αστυνομικοί είχαν επιφορτιστεί για τη φύλαξη των συνέδρων, ενώ γύρω από ξενοδοχείο είχαν τοποθετηθεί αδιαπέραστοι φράχτες από σκυρόδεμα.
Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες ήταν οι Henri de Castries (επικεφαλής του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού AXXA, πρόεδρος της φετινής συνεδρίασης), Charles Michel (Πρωθυπουργός του Βελγίου), Εμμανουέλ Μακρόν (Υπουργός Οικονομίας Γαλλίας, με τον οποίο πριν λίγο καιρό συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι), Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Τζορτζ Όσμπορν (Υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ (υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας), Τόμας ντε Μεζιέρ (υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η πιο πιθανή διάδοχος της Μέρκελ στις εκλογές του 2017, αν η τελευταία αποφασίσει να εγκαταλείψει την καγκελαρία), Κριστίν Λαγκάρντ (Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ), Ολιβιέ Μπλανσάρ (πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), ο σύμβουλος Eθνικής Aσφάλειας των HΠA, οι επικεφαλής του MI6, του NATO, της HSBC, της Shell, της BP, της Galo Energis, της Goldman Sachs, καθώς και νεοφιλελεύθεροι και ψευτοαριστεροί πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, στελέχη τραπεζικών και επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Deutsche Bank, η Google, καθηγητές πανεπιστημίων κ.α.
Η συμμετοχή του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσει Γκράχαμ – του επονομαζόμενου αντι- Τραμπ – δείχνει ότι η λέσχη Bilderberg έχει σχεδιάσει τρόπους με τους οποίους θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει την προεδρία των Η.Π.Α.
Μεταξύ των φετινών προσκεκλημένων ήταν και ο γραφικός Βρετανός επιχειρηματίας Michael Leary, της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, ο οποίος παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες ως «έθνος συνταξιούχων» που «κάθονται και πίνουν καφέ, περιμένοντας τους Γερμανούς, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς να τους σώσουν». Ο Leary, ως υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., είχε υποσχεθεί στους ομοεθνείς του φτηνά αεροπορικά εισιτήρια αν ψηφίσουν κατά του Brexit.
Από την συνεδρίαση δεν μπορούσε βέβαια να λείψει ο 94χρονος αμερικανοσιωνιστής, πρώην υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Χένρυ Κίσινγκερ, τακτικός θαμώνας της λέσχης των κοσμοεξουσιαστών. Κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, οι λίγοι παρευρισκόμενοι σε μεγάλη απόσταση διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης, τον υποδέχτηκαν με κραυγές αποδοκιμασίας, αποκαλώντας τον «εγκληματία» και «δολοφόνο».
Tα θέματα που συζητήθηκαν στη φετινή συνάντηση της λέσχης ήταν τα παρακάτω:
 • Τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις
 • Ευρώπη: Μετανάστευση, Ανάπτυξη, Μεταρρύθμιση, Όραμα, Ενότητα
 • Πολιτικό τοπίο στις Η.Π.Α.: Οικονομία, Ανάπτυξη, Χρέος, Μεταρρυθμίσεις
 • Μέση Ανατολή
 • Κίνα
 • Ρωσία-Πούτιν
 • ΤΤΙΡ
 • Brexit
 • Γεωπολιτική των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών
 • Πρεκαριάτο και Μεσαία Τάξη
 • Κατάργηση των μετρητών
 • Θέματα που αφορούν στις πολεμικές συγκρούσεις
 • Τεχνητή Νοημοσύνη και Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο
 • Τεχνολογική Καινοτομία
Ως γνήσιοι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων, οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ της Ε.Ε., της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Η.Π.Α και Ε.Ε, κατά του Brexit, υπέρ της μετανάστευσης λαθροεποίκων από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, υπέρ της Χίλαρυ Κλίντον για την προεδρία των Η.Π.Α.
Η Ρωσία και η αυξανόμενη δύναμη του Πούτιν, η απειλή της τρομοκρατίας, καθώς και η πιθανότητα μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων ως αποτέλεσμα της ακραίας ανισότητας του πλούτου, βρέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο των συζητήσεων μιας και αποτελούν θέματα ανησυχίας για τους κοσμοεξουσιαστές.
Και στη φετινή συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και γνώμης και τον απόλυτο έλεγχο των μαζών μέσω δόλιων πολιτικών και υψηλής τεχνολογίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια παγκόσμια κυβέρνηση και ένα παγκόσμιο νόμισμα.
Σύμφωνα με ένα άρθρο του Ιnfowars (Infowars, Bilderberg Leak: Secretive Group To Discuss Internet ID, Global Tax, 8/6/2016) στη φετινή συνεδρίαση, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο» -θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν και στην περσινή συνάντηση - συζητήθηκαν τα σχέδια για την εφαρμογή ελέγχου των υπηρεσιών του διαδικτύου, όπως το Facebook, το Twitter, τα blogs κ.λπ. (ένα είδος εικονικού «Μεγάλου Αδελφού» που θα ελέγχει τους χρήστες και θα γνωρίζει την ταυτότητά τους). Για το σκοπό αυτό εκτός από τα υψηλόβαθμα στελέχη των κολοσσών της Πληροφορικής (όπως π.χ. η Google), στην φετινή συνεδρίαση συμμετείχαν και επιστήμονες της πληροφορικής, όπως ο ειδικός στην Τεχνητή Νοημοσύνη και Γνωσιακή Νευροεπιστήμη Demis Hassabis, ιδρυτής της εταιρίας DeepMind Technologies, για δεύτερη φορά φέτος.
Σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό, οι θέσεις των μελών της Bilderberg αντικατοπτρίζονται στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ουσία ενός υπερυπουργού που έχει καθοριστικό ρόλο στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης, ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν τεράστια δημοσιοοικονομικά προβλήματα όπως η χώρα μας.
Σε συνέντευξή του στην «Die Zeit», ο Σόιμπλε είπε ότι το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες θα οδηγήσει τα ευρωπαϊκά κράτη στον «εκφυλισμό και την ενδογαμία». Αντίθετα οι λαθρομετανάστες από την Αφρική και την Ασία αποτελούν «τεράστιο δυναμικό καινοτομίας» και συμβάλλουν «στο άνοιγμα και τον εμπλουτισμό». «Είναι η απομόνωση που θα μας καταστρέψει. Θα μας οδηγήσει στον εκφυλισμό και στην ενδογαμία…Οι λαθρομετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θα κάνουν την Ευρώπη πιο σταθερή» δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας στην ουσία τα σχέδια των νεοταξιτών για την παγκοσμιοποίηση προς όφελος βεβαίως του ακραίου καπιταλισμού και των τραπεζών.
Όσον αφορά στην επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος και της σταδιακής κατάργησης των μετρητών, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης ήδη υλοποιείται, ενώ στη χώρα μας ασκούνται πιέσεις για την εφαρμογή του.
Το μέλλον της ελεύθερης ζώνης εμπορίου υπήρξε και φέτος ένα από τα αγαπημένα θέματα των συμμετεχόντων στη λέσχη Bilderberg.
Πρόκειται για την περιβόητη ΤΤΙP (Transatlantic Trade and Investment Partnership, Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων), δηλαδή την εμπορική συνεργασία μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε, που έχει ως σκοπό την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου χωρίς την ύπαρξη δασμών και εμποδίων στις συναλλαγές και στο επιχειρείν, καθώς θα περιλαμβάνει ρήτρες προστασίας των επενδύσεων. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μνημόνιο με πολλές παγίδες και αρνητικές συνέπειες για τους ευρωπαίους πολίτες, όπως: η ενίσχυση των επιχειρηματικών λόμπι, η σταδιακή μείωση της κυριαρχίας των κρατών, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση της ανεργίας, οι μειώσεις μισθών, η σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών, η προώθηση στην αγορά μεταλλαγμένων τροφίμων και επικίνδυνων για την υγεία προϊόντων, τα οποία θα μπορούν να εισάγονται στα κράτη της Ε.Ε. κ.λπ.
Στην φετινή συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ συμμετείχαν από την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LibraGroup (ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο) και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και στέλεχος της ΤΙΤΑΝ.
Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν προσκεκλημένοι Έλληνες πολιτικοί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήταν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργοί (Μητσοτάκης, Καραμανλής ο Μικρός, Σαμαράς κ.λπ.).
O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το τέταρτο μέλος του μητσοτακέικου που λαμβάνει μέρος σε συνάντηση της λέσχης Bilderberg. Είχαν προηγηθεί ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993, η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δύο φορές (2003 και 2009) και η άλλη αδελφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – Γκουρντέν, πρόεδρος της ΜΚΟ Action Aid Hellas, το 2014. Δεν αποκλείεται στα επόμενα χρόνια να δούμε ως προσκεκλημένους της περιβόητης λέσχης και άλλα μέλη της δυναστείας Μητσοτάκη που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της πολιτικής, υπηρετώντας τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, τον κοσμοπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση. Να θυμίσουμε ότι, πριν λίγους μήνες, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, ανακατασκευάστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ξενοδοχείο 5 αστέρων στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ατόμων, για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών.
Ο Κούλης προσκλήθηκε από τους εκπροσώπους της Παγκοσμιοποίησης για να πάρει το χρίσμα του επόμενου πρωθυπουργού του ελλαδικού προτεκτοράτου, ώστε να υλοποιήσει όλες τις παράλογες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι δανειστές τοκογλύφοι (εργασιακός Μεσαίωνας, δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.). Ο Κούλης εξάλλου θήτευσε στην κυβέρνηση Σαμαρά ως «υπουργός των απολύσεων».
Ο πρόεδρος της ψευτοδεξιάς είχε προσωπική επαφή με το ένα τρίτο τουλάχιστον των 130 συμμετεχόντων στη Λέσχη, ανάμεσα στους οποίους ήταν φυσικά ο Σόιμπλε και η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. Κριστίν Λαγκάρντ,
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι προσφάτως, ο Κούλης εκφράστηκε θετικά για την συνολική πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ έκανε γνωστό ότι η πρόταση αυτή θα γίνει δεκτή σχεδόν στο σύνολό της από τη Ν.Δ. «γιατί περιέχει τολμηρές αλλαγές».
Πριν τρεις περίπου εβδομάδες, η νεοφιλελεύθερη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου, διένειμε ένα βιβλιαράκι 60 περίπου σελίδων με τίτλο «Ένα Καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα» που γράφτηκε από τους Νίκο Αλιβιζάτο, Παναγή Βουρλούμη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Γιάννη Κτιστάκι και Φίλιππο Σπυρόπουλο με πρωτοβουλία του Στέφανου Μάνου. Το βιβλιαράκι περιέχει διάφορα σχόλια που αφορούν στις τροποποιήσεις αρκετών σημαντικών άρθρων του Συντάγματος. Οι νεοφιλελεύθεροι εθνοαποδομητές φαίνεται να ενοχλούνται από τη λέξη «Έθνος» στην 3η παράγραφο του 1ου άρθρου του Συντάγματος που λέει: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Έθνος, υπάρχουν υπέρ αυτού και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» και γράφουν ως σχόλιο: «Στην παράγραφο 3 καταργείται η ατυχής διάκριση «Έθνους» και «Λαού», την οποία το ισχύον Σύνταγμα εισήγαγε κατ’ απομίμηση των Συνταγμάτων της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974)…..».
Επίσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους (άρθρο 12), στην ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (άρθρο. 14 παρ. 3) χωρίς περιορισμό περί μη κερδοσκοπίας, στη δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης συμμετοχής κόμματος το οποίο θεωρείται «ακραίο» σε εκλογές (άρθρο 25 παρ. 2), φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Λαϊκό Σύνδεσμο - ΧΑ. (το σταλινικό ΚΚΕ, το οποίο επιθυμεί την κατάργηση κομμάτων και πολιτεύματος, δεν θεωρείται βεβαίως «ακραίο» κόμμα από τους εκπροσώπους του «συνταγματικού τόξου») κ.λπ.
Ας δούμε ποιοι είναι οι συγγραφείς του «Καινοτόμου Συντάγματος»:
Ο Στέφανος Μάνος (συμμετοχή σε 3 συναντήσεις της λέσχης Bilderbreg: 1986, 1993, 2001), πρώην στέλεχος και υπουργός της ΝΔ, είναι γνωστός σε όλους για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του, οι οποίες προκαλούν αποστροφή ακόμη και σε αρκετούς νεοδημοκράτες.
Ο Παναγής Βουρλούμης θεωρείται ως ο άνθρωπος του Rothschild στην Ελλάδα, είναι μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) κ.λπ. ενώ συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που έγινε στην Αθήνα το 2009. Υπήρξε πρόεδρος του ΟΤΕ από το 2004 μέχρι το 2010 και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Ελλήνων Βιομηχάνων. Μαζί με τον Γιώργο Ιωαννίδη, παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτήν που αφορούσε υπερτιμολογημένες συμβάσεις τις οποίες είχε υπογράψει ο ΟΤΕ το διάστημα 2003 - 2007 με τις εταιρίες Intracom, Siemens και ANKO. Η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη, τον Σεπτέμβριο του 2011, έκανε δεκτές τις εφέσεις των Βουρλούμη και Ιωαννίδη και τους απήλλαξε από τις κατηγορίες, κρίνοντας ότι δεν ζημίωσαν τον ΟΤΕ.
Ο φιλοπασόκος Νίκος Αλιβιζάτος είναι συνταγματολόγος. Στις 13 Φεβρουαρίου 2004 διορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης Καραμανλή (10 Μαρτίου 2014). Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την στήριξη φυσικά του κλεφτοΠΑΣΟΚ και του «Ποταμιού» (ΠΑΣΟΚ Νο 2).
Ο Γιάννης Κτιστάκις είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ειδικός σε θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και θρησκευτικών ελευθεριών, νομικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συγγραφέας του βιβλίου «Ιερός Νόμος του Ισλάμ και Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες. Μεταξύ κοινοτισμού και φιλελευθερισμού» (2006)».
Ο Γεώργιος Γεραπετρίτης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ και υπήρξε, μεταξύ άλλων, δικηγόρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Ατομικών Δικαιωμάτων στο ΕΚΠΑ. «Το Σύνταγμα δεν είναι μόνο ένα σύστημα κανόνων με αυξημένη τυπική ισχύ, αλλά στις σύγχρονες πλουραλιστικές δημοκρατίες οργανώνει έναν συμβολικό δημόσιο χώρο και λειτουργεί συνεκτικά για τις διαφοροποιημένες πολυπολιτισμικές κοινωνίες» έγραφε σε άρθρο του στο «Βήμα» πριν 15 περίπου χρόνια (29/04/2001).
Πρόσφατα ο Κούλης βρήκε ακόμη ένα ένθερμο υποστηρικτή: τον Δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο. O Πικραμένος (πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) είχε παρευρεθεί στην περσινή εκδήλωση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ μαζί με τους Δημήτρη Παπαλεξόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Titan, στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων) και τον Λουκά Τσούκαλη (καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής - ΕΛΙΑΜΕΠ). Οι δύο τελευταίοι μάλιστα είναι τακτικοί θαμώνες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Αξίζει να σημειωθεί το στροφή της νέας νουδούλας προς το μετριοπαθές νεοφιλελεύθερο Κέντρο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κούλη). Η νέα νουδούλα θα συμπεριλάβει στους κόλπους της «κάθε καρυδιάς καρύδι», κάνοντας ανοίγματα προς τους ακραίους φιλελεύθερους, προς το κλεφτοΠΑΣΟΚ (ακούγονται τα ονόματα των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Βενιζέλου, Πρετεντέρη, κ.α.) και προς κάποιους αριστερούς εθνομηδενιστές (ακούγεται το όνομα του Πέτρου Τατσόπουλου) και φυσικά προς όλους ανεξαρτήτως τους μνημονιακούς. Όσον αφορά στον Τατσόπουλο, μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε προ ημερών στο twitter της: «Η παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν οξυγόνο στην Βουλή των Ελλήνων και η επιστροφή του στην πολιτική είναι βέβαιη».
Ανάμεσα στους «συμβούλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην (;) κουκουές Τάκης Θεοδωρικάκος και ο επικοινωνιολόγος Χρήστος Βαλταδώρος.
Ο πρώτος είναι σύμβουλος στρατηγικής του Κούλη, ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, ενώ υπήρξε γραμματέας της ΚΝΕ την περίοδο 90-91. Στις 12 Απριλίου του 2013 μάλιστα έστειλε «Θερμές ευχές για επιτυχία στο συνέδριο του ΚΚΕ…στο οποίο κοιτάζουν πάντοτε με ελπίδα και προσδοκία όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι και η μεσαία τάξη της Ελλάδας…» (οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται).
Προ ημερών, ο επικοινωνιακός σύμβουλος του Κούλη, Χρήστος Βαλταδώρος, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο, με ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα, έγραψε στο Twitter του: «Να μη σας στενοχωρήσω μέρα που είναι με σύννεφα, αλλά το μνημείο της Αγια-Σοφιάς είναι “ισλαμικό” εδώ και αιώνες. Με ή χωρίς μαρμαρωμένο βασιλιά (καλότυχος, γλίτωσε τους φόρους). Παρεμπιπτόντως, δεν βλέπω να ιδρώνετε για τα δεκάδες τεμένη της ημεδαπής που έχουν μεταβληθεί σε αποθήκες, ωδεία, ξενοδοχεία, στάβλους, εκθετήρια λαϊκής τέχνης και πάει λέγοντας. Εκτός και αν είναι ζήτημα “εθνικού” μεγέθους»
Η νίκη του Brexit
Οι παγκόσμιοι δυνάστες, οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι ψευτοαριστεροί και νεοφιλελεύθεροι πολτικάντηδες, οι επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών, και όλα σχεδόν τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ (ανάμεσα στα οποία και τα ελληνικά), βλέποντας σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις την υπεροχή του Brexit (ακόμη και 10 ποσοστιαίες μονάδες) χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να την ανατρέψουν. Εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα κατά του Brexit, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, εφευρίσκοντας ευφάνταστα σενάρια καταστροφολογίας και τρομολαγνείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε, σενάρια που αναφέρονται κυρίως στον οικονομικό αντίκτυπο στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, αλλά και στις πολιτικές συνέπειες, όπως π.χ. η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και της «ακροδεξιάς».
Η δολοφονία της βουλευτού των εργατικών Τζο Κοξ, μόλις μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, υπήρξε ο σημαντικότερος παράγοντας αναστροφής του κλίματος, όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε δημοσκοπικά. Η Τζο Κοξ υπήρξε ουσιαστικά η «Ιφιγένεια» για να μην επικρατήσει το Brexit. Πιθανότερο να μη μάθουμε ποτέ αν ήταν ένα συμβάν, προϊόν φανατισμού ενός ατόμου ή μια μεθοδευμένη ενέργεια από τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Τάξης.
Στρατολόγησαν ακόμη πασίγνωστους Βρετανούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, συγγραφείς, ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Βρετανούς, όπως το διάσημο ζεύγος Μπέκαμ, τους γνωστούς ηθοποιούς Ντάνιελ Κρεγκ (πράκτωρ 007), Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πόττερ), Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Σέρλοκ Χολμς), τον κίναιδο τραγουδιστή Έλτον Τζον, τη σχεδιάστρια Βιβιέν Γουέστγουντ, τον συγγραφέα Τζον Λε Καρέ και πλήθος άλλων, οι οποίοι δήλωσαν ότι η Βρετανία θα μείνει στο περιθώριο, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν ένα Brexit.
Σε όλη αυτή την εκστρατεία υπέρ του Bremain η βρετανική κυβέρνηση συμμετείχε ενεργά.
Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μπήκε στο χορό και ο πασίγνωστος Ουγγρο-αμερικανο-εβραίος δισεκατομμυριούχος τοκογλύφος και χρηματοδότης πολλών ΜΚΟ, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος ανέπτυξε διάφορα σενάρια καταστροφολογίας σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κλίμα πανικού στους Βρετανούς ψηφοφόρους. Ο Σόρος με άρθρο του στο βρετανικό Guardian προειδοποίησε πως ένα ενδεχόμενο Brexit θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στα βρετανικά «χαρτιά» και στην αγορά εργασίας. «Πολλοί πιστεύουν πως το Brexit δεν θα έχει επιπτώσεις στα προσωπικά τους οικονομικά, αλλά αυτό είναι ευσεβής πόθος» δήλωσε ο Σόρος, λέγοντας πως θα υπάρξει «άμεση και δραματική επίπτωση» στις αγορές, τις επενδύσεις, το επίπεδο τιμών και τις θέσεις εργασίας» ενώ η υποτίμηση της στερλίνας μπορεί να φθάσει άμεσα ακόμη και το 20%, έχοντας ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του πληθωρισμού. «Το Brexit θα μπορούσε να κάνει μερικούς ανθρώπους πολύ πλούσιους, αλλά τους περισσότερους ψηφοφόρους σημαντικά φτωχότερους» είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός από τον Σόρος, ανησυχίες για το Brexit είχε εκφράσει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ανέφερε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας θα προκαλέσει ένα ρεύμα ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη, κάνοντας δυσκολότερη την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, την οποία ο ίδιος θεωρεί αναγκαία «για να γίνει το ευρώ πιο βιώσιμο». O υπερυπουργός Σόιμπλε, τασσόμενος υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., είχε δηλώσει προ ημερών ότι: «Η Βρετανία είναι μια σημαντική αγορά για τη γερμανική οικονομία και ενδεχόμενη βρετανική έξοδος θα προκαλούσε σημαντική ζημιά», θέτοντας πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της γερμανικής πλουτοκρατίας.

Το αποτέλεσμα ήταν οι νέες σφυγμομετρήσεις, λίγο πριν το δημοψήφισμα, να δείχνουν προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. κατά τουλάχιστον 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια παρουσίασαν άνοδο των δεικτών, στα γραφεία στοιχημάτων το «Bremain» είχε ξεπεράσει το 80%, οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι φιλελεύθεροι και οι «αριστεροί» συνοδοιπόροι τους πολιτικάντηδες πανηγύριζαν αφού όλοι τους σχεδόν προεξοφλούσαν τη νίκη της «παραμονής».
Ύστερα από μια βραδιά θρίλερ, αφού στην αρχή φαινόταν να προηγείται οριακά το Bremain, το Brexit τελικά επικράτησε με ποσοστό 52%, προκαλώντας θλίψη και πανικό σε όλους τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης.
Η συμμετοχή των Βρετανών πολιτών στο δημοψήφισμα ήταν σχετικά υψηλή (περίπου ¾ του εκλογικού σώματος) παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αν και σε ορισμένες περιοχές (όπως π.χ. στη Σκωτία και στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο) ήταν απροσδόκητα χαμηλή.
«Μπορώ να πω ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία… Αγωνιστήκαμε κατά των πολυεθνικών, κατά της διαφθοράς και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι νικήσαμε. Το καταφέραμε με πολλή δουλειά» δήλωσε λίγο πριν την οριστική νίκη του Brexit ο αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ
Η διαδικασία της οριστικής αποχώρησης από την Ε.Ε. θα πάρει αρκετό χρόνο και θα ξεκινήσει αφού πρώτα η βρετανική κυβέρνηση επικαλεστεί το άρθρο 50 της συνθήκης της Ε.Ε. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι θα επακολουθήσει, καθώς η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που αποφασίζει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. Η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ θα πρέπει, επίσης, να επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο. 
H πολιτική ηγεσία της χώρας είναι δυνατόν να προσπαθήσει να φρενάρει τη διαδικασία της αποχώρησης εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους κατόπιν εντολών των παγκόσμιων τοκογλύφων, οι οποίοι δεν πρόκειται να μείνουν «με σταυρωμένα χέρια».
H έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει μπαράζ πολιτικών εξελίξεων. Ήδη λίγες ώρες μετά την νίκη του Brexit, η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και o Ολλανδός βουλευτής και αρχηγός του Κόμματος για την Ελευθερία Γκερτ Βίλντερς ζήτησαν ανάλογα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία αντίστοιχα.
Η νίκη, έστω και οριακή, δείχνει ότι οι υπέρμαχοι της Παγκοσμιοποίησης δεν είναι πανίσχυροι όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε και να μας αναγκάσει να αποδεχθούμε, χωρίς αντίσταση, το καθεστώς της Νέας Τάξης, που έχει ως στόχο να μας πείσει ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Να ζούμε στην φτώχια και στην εξαθλίωση προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών. Να εφαρμόζουμε χωρίς αντίρρηση τις «αναπτυξιακές πολιτικές» τους που θα μας «σώσουν» και να εμπιστευόμαστε «για το καλό όλων μας» τους παγκόσμιους εξουσιαστές και τα όργανά τους (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΟΗΕ κ.λπ.) ώστε να «βγούμε από την κρίση».


Παύλος Γκάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου