Οι ανθέλληνες του υπουργείου Παιδείας απαγόρευσαν σε Ελληνόπουλα της Θράκης μας να επισκεφθούν την ευρωβουλή, γιατί πλήρωνε τα έξοδα η Χρυσή Αυγή


Οι ανθέλληνες του υπουργείου Παιδείας απαγόρευσαν σε Ελληνόπουλα της Θράκης μας να επισκεφθούν την ευρωβουλή, γιατί πλήρωνε τα έξοδα η Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ανθελληνισμό της συμμορίας του Φίλη, που λυμαίνεται το υπουργείο Παιδείας. Το μίσος τους για τη νέα γενιά της Ελλάδος είναι τέτοιο, που απαγόρευσαν σε Ελληνόπουλα από την προδομένη Θράκη μας να επισκεφθούν την ευρωβουλή, γιατί είχε αναλάβει να καλύψει τα σχετικά έξοδα η Χρυσή Αυγή. 
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης αναζήτησαν πόρους για ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Επειδή το αντεθνικό κράτος του Σύριζα πληρώνει μόνο τους λαθρομετανάστες, τα παιδιά της Θράκης στράφηκαν στους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων. Φυσικά, ανταποκρίθηκε μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Τα έξοδα ανέλαβε να καλύψει ο ευρωβουλευτής μας Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός και το ταξίδι προγραμματίστηκε με την χορηγία της Χρυσής Αυγής. 
Μόλις ενημερώθηκαν για αυτή την εξέλιξη, οι τουρκοπροσκυνημένοι του υπουργείου επιτέθηκαν στους ιθύνοντες του Λυκείου και έδωσαν εντολή να ακυρωθεί η εκδρομή των Ελλήνων μαθητών.
Είναι τα ίδια ανθελληνικά ανδρείκελα, που με πρωτοπόρο τον Φίλη αμαύρωσαν την μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Την ιδια στιγμη συνεχιζονται απτοητα οι οργανωμενες επισκεψεις μαθητων στα Μουσεια του ΚΚΕ (Τα εχουν βαφτισει Μουσεια Εθνικης Αντιστασης).Τα συνοδευουν Κνιτες καθηγηται  ενω διατεταγμενοι πρωην ανταρτες των συμμορητων και τ. τροφιμοι των Χωρων του Σιδηρου Παραπετασματος τους  διηγουνται τα κατορθωματα γνωστων κατσαπλιαδων .Διαβαζουμε λοιπον στον τυπο
Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Mαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Πλατυκάμπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Δημοκρατικου Στρατου Λάρισας που βρίσκεται στην οδό Ιουστινιανού δίπλα στο  5ο Λύκειο της πόλης μας.
Ξεναγήθηκαν στον χώρο , προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας.  Στην έκθεση που λειτουργεί μόνιμα στο χώρο ζωντανεύει η ιστορία της Αντίστασης στη Θεσσαλία, με μοναδικά εκθέματα διαχρονικά και ανεξίτηλα και που αποδεικνύουν τον ηρωισμό και τις θυσίες του λαού της Θεσσαλίας στον αντιστασιακό αγώνα. Κειμήλια, όπλα και άλλα αντικείμενα των αγωνιστών εκτίθενται στο μουσείο.
Μνήμες και ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από τις φωτογραφίες των ένδοξων πρωταγωνιστών της Θεσσαλικής Αντίστασης, αλλά και από τις χαρτογραφημένες μάχες μεταξύ του ΕΛΑΣ και των φασιστων .
Το κτίριο είναι μοναδικό δείγμα τούρκικης πυριτιδαποθήκης με δίδυμη αίθουσα του 18ου αιώνα. Τα μηνύματα για Εθνική Ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη  και αλληλεγγύη παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Στον καταπληκτικό χώρο του μουσείου οι μαθητές παρακολούθησαν την ζωντανή ξενάγηση από την κ. Δέσποινα Μήτσιου και κ.Μπάρμπα Δημήτρη. Έμαθαν για την νικηφορα μαχη του ΔΣ την 23η Οκτωβρίου 1944 και κατάλαβαν τους τρόπους με τους οποίους οι Θεσσαλοί οργανώθηκαν προκειμένου να απελευθερώσουν την πατρίδα : τον συντονισμό τους σε μυστικές οργανώσεις, την έκδοση και διακίνηση παράνομου Τύπου, τη διενέργεια σαμποτάζ στις σιδηροδρομικές γραμμές κ.α. Επίσης δόθηκε στους μαθητές η μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τις ζωντανές αφηγήσεις του κ. Γ. Μωραΐτη και κ. Γ.Χονδρονάσιου που συμμετείχαν σε γενναίες πράξεις αντίστασης εκείνης της εποχής. Επίσης οι μαθητές ξεναγήθηκαν και στην φωτογραφική έκθεση με παρόμοιο θέμα στο χώρο της Πινακοθήκης από τον κ. Γιάννη Μπέφα. 
 
Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

26 Φεβ 2016 12:54:10
Το μουσείο της «Εθνικής Αντίστασης» επιλέχτηκε ως χώρος συνάντησης των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας με τον κ. Κώστα Μιχαλάκη, Φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, ιστορικό, συγγραφέα του βιβλίου «Καπετάν Κόζιακας, ο ξεχασμένος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, Θωμάς Πάλλας» στο πλαίσιο του μαθήματος της τοπικής ιστορίας και της συνεργασίας του σχολείου με το μουσείο (φορέα άτυπης εκπαίδευσης και πεδίο διασύνδεσης των ανθρώπων με τη βιωματική γνώση, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση).
Με άμεσο, ζεστό και παραστατικό τρόπο ζωντάνεψε στα μάτια των μαθητών μνήμες από τη δράση και τη ζωή των δυο φίλων και ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, του Μίμη Μπουκουβάλα και Θωμά Πάλλα τονίζοντας τη συμβολή τους στον αγώνα κατά των κατακτητών. Μοιράστηκε με τους μαθητές αναμνήσεις από συζητήσεις του με τον Μίμη Μπουκουβάλα που είχε την τύχη να γνωρίσει, αλλά και σκέψεις και προβληματισμούς για τις έννοιες της αντίστασης και του ηρωισμού. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της τοπικής ιστορίας, καθώς συχνά αφορά στην ιστορία της οικογένειας, των φίλων, των απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν νέα πράγματα διαδραστικά (διδασκαλία, εκθέματα), να αποκομίσουν ποικίλα συναισθήματα, τόσο από την αφήγηση, όσο και από το χώρο, που διαμορφώνουν συνδυαστικά συνθήκες για την πραγματοποίηση μιας «οικειοθελώς επιλεγμένης μάθησης».
Για την ιστορία του μουσείου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη Φιλόλογο Σοφία Σουφαράπη, για τα μνημεία της αντίστασης στην πόλη συζήτησαν με τη Φιλόλογο Μήτσιου Δέσποινα και ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου από τον Μπέφα Ιωάννη (φίλοι του Μουσείου). Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ: «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Μουσείου της αυλής του σχολείου μας: Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Δεληζώνα Ζωή ΠΕ02 (Δ/ντρια) και Γούλα Μαρία ΠΕ01 (υποδιευθύντρια). Στο μουσείο παρευρέθηκαν η Κανάκη Βικτωρία (Υποδιευθύντρια) και Γκουνέλα Ευαγγελία ΠΕ02.
- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/105044-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82.html#sthash.vYzgJY7r.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου