Θυμηθείτε τα... νούμερα


Θυμηθείτε τα... νούμερα
Στο κενό η προσπάθεια ποδηγέτησης της κοινής γνώμης με χαλκευμένες δημοσκοπήσεις.
Η άποψή μας για τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα φερέφωνα τους είναι γνωστή, καθώς έχουμε αντιληφθεί πολύ καλά τον ρόλο των "εκφραστών της κοινής γνώμης". Συνοδοιπόροι στην χειραγώγηση των πολιτών οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που δεν αποτυπώνουν απλά μια τάση, αλλά θέλουν να την κατευθύνουν. Παρόλο όμως που έχουν αποτύχει οικτρά και οι εκλογές της 6ης Μαΐου τους το έδειξαν αυτό ξεκάθαρα, συνεχίζουν... το βιολί τους.
Να θυμίσουμε πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν τις προηγούμενες εκλογές, δεν εμφανιζόμασταν καν κοντά στο 5% και μας έδιναν έναν μέσο όρο 4,5%. Τώρα που το 7% τους έχει χαλάσει αρκετά το μαγείρεμα, προσπαθούν κάτι διαφορετικό. Από την μια, εμφανίζουν ντέρμπι το αποτέλεσμα με σκοπό να παροτρύνουν τους Έλληνες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία μην τυχόν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και... καταστραφούμε. Από την άλλη, ψαλιδίζουν τα ποσοστά μας για να περάσουν το μήνυμα: "Αυτό ήταν με την Χρυσή Αυγή. Μια διαμαρτυρία που ξεφουσκώνει..."
Επειδή, λοιπόν, τα γραπτά μένουν, ας καταγράψουμε όλα τα ποσοστά που μας δίνουν οι εταιρείες λίγο πριν την απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων: RASS 3,6%, Metron Analysis 3,9%, GPO 4,2%, Public Issue 4,5%, Alco 4,6%, Data Rc 4,9%, Καπα Research 5,1%, MRB 5,4%, Palmos analysis 5,9% και Global Link 6,6%. Θυμηθείτε λοιπόν τα "νούμερα", γιατί το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα... φάνε τις γραβάτες τους πάλι και θα λένε οι αναποφάσιστοι, η κρυμμένη "ακροδεξία" ψήφος, η οργή, αστάθμητοι παράγοντες κι άλλες αρλούμπες για να δικαιολογήσουν πως έπεσαν πάλι έξω και δεν πέτυχαν τα αληθινά ποσοστά μας. Ας προμηθευτούν από τώρα με αρκετό ξύδι, γιατί θα τους χρειαστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου