ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


PAPOYLIAS-SAMARAS
Πουθενά δεν μπορούν πλέον να ξεφύγουν από την οργή του λαού οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας! Ούτε καν σε κλειστούς χώρους, που νομίζουν ότι είναι όλα ελεγχόμενα. Έτσι, σήμερα το βράδυ, στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών σε εκδήλωση για τα ελληνικά γράμματα («Το χθες, το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γλώσσας») στην οποία ήταν προσκεκλημένοι ο πρόεδρος Κάρολος και ο πρωθυπουργός Αντωνάκης. Μόλις οι δύο «εκλεκτοί» προσκεκλημένοι μπήκαν αγέρωχα στην αίθουσα, κάποιες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, άρχισαν να φωνάζουν “Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό; Δείτε που μας καταντήσατε”, αναφερόμενες βεβαίως στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη αναταραχή και οι μυστικοί αστυνομικοί έσπευσαν να βγάλουν έξω τις 4 γυναίκες και την ανήλικη (15χρονη) κόρη της μιας εξ αυτών, τις οποίες εν συνεχεία οδήγησαν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, λες και ήταν… κακούργοι!

Είναι πρωτοφανής τέτοιου είδους διαμαρτυρία που καταδεικνύει την αγανάκτιση των πολιτών για τα πεπραγμένα όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και της επίσημης Εκκλησίας που αποδέχεται και δεν αποδοκιμάζει την πολιτική που έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση. 
Μάρτυρες στην αποδοκιμασία ο Ισπανός ελληνιστής F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού, ο ακαδημαϊκός Ο. Panagl, καθηγητής γενικής και συγκριτικής γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια, ο Κ. Δεσποτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Παιδείας, ο Ν. Κονομής, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Π. Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δ. Σκαρβέλης, στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δημοσιογράφος Γ. Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής και πολλοί άλλοι.
Και που να βγούνε και στο δρόμο οι… κοσμαγάπητοι. Εκεί να δείτε «γλέντια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου