Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπα "έσπασαν" το παγκόσμιο ρεκόρ!

Μαρία Κυρίδου - Χριστίνα Μπούρμπου: Το δίδυμο που
Η Ελλάδα έφτασε για άλλη μια φορά στην κορυφή χάρη στις αθλήτριες της!
Μετά από τις σερί επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, ήρθε άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας με την κατάκτηση του Παγκοσμίου ρεκόρ στην κωπηλασία από τις Μαρία Κυρίοδυ και Χριστίνα Μπούρμπου!
Μπορεί να μην τις έχουμε ακούσει πολλές φορές αλλά είναι σίγουρο πως το μέλλον τους προβλέπεται γεμάτο επιτυχίες!
Το νεαρό δίδυμο Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου βρέθηκε στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στην κωπηλασία που διεξήχθη στο Ραστίτσε της Τσεχίας.

Οι δύο κοπέλες όχι μόνο προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της σημερινής Κυριακής (12/8) στη δίκωπο άνευ, αλλά το έκαναν πετυχαίνοντας παράλληλα και παγκόσμιο ρεκόρ!
Τι ξέρουμε όμως για τα δύο κορίτσια της ελληνικής κωπηλασίας;
Η Μαρία Κυρίδου, είναι γεννημένη μόλις το 2001 (!) στη Θεσσαλονίκη και η αγάπη της για τη θάλασσα φάνηκε από νωρίς! Παρέα με την επίσης Θεσαλλονικιά Χριστίνα Μπούρμπα, έγιναν μέλη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και έκτοτε πορεύονται μαζί για να κάνουν την Ελλάδα περήφανη!

Τον Μαϊο που μας πέρασε τα δυο κορίτσια κατέκτησαν το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γαλλία χαρίζοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο!
Μπορεί να είναι ακόμα μικρές, όμως το μέλλον ανοίγεται μπροστά τους και τα "χρυσά" είναι στη γωνία και... περιμένουν να τα πάρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου