«Που εισαι ρε μαν;»

 Δεν θα πιστεύεις πώς μιλάει η σημερινή νεολαία!


B3321CCE-05D0-4877-AC33-EE1574FED7B1

Το ότι αγαπάς τον κολλητό σου, δεν σημαίνει πως μπορείς να τον αποκαλείς όπως σου έρχεται. Ναι εντάξει, δεν φταις εσύ. Το Χόλιγουντ φταίει και κάτι «καραβανιές» που φρόντισαν να εισχωρήσουν στο λεξιλόγιό μας. Θυμίσου όλα εκείνα τα «ψηλέ» και τα «μάστορα» που λες. Και άλλα τόσα τα οποία, μπορεί να ακούγονται μια χαρά, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τα βάλαμε κάτω και σε προσκαλούμε να τα κόψεις ή τουλάχιστον να το προσπαθήσεις. Και μην πεις ότι δεν έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο. Ναι;
«Που ‘σαι αδελφέ;» ή «που ’σαι μπρο;»
Τίμια προσφώνηση. Αν μη τι άλλο δείχνει πως ο άνθρωπος που σε αποκάλεσε έτσι, δεν σε βλέπει απλά σαν φίλο αλλά σαν αδερφό. Πίσω από την αδελφότητα των «αδελφών» βρίσκονται οι ραδιφωνικές αθλητικές εκπομπές λόγου. Αυτές, δηλαδή οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί το καθιέρωσαν, πριν καμιά 20ετία με αυτά τα «Γεια σου, αδερφέ» και τα «Καλησπέρα, αδερφέ» και τα «Ο Τεβεκέλης δεν είχε ορατότητα από το σημείο όπου βρισκόταν, αδερφέ».
Το δυστυχές της υπόθεσης είναι πως λόγω των ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών κάποιοι το ‘χουν κάνει τόσο καραμέλα που σε λίγο θα φωνάζουν έτσι και τον πατέρα τους. Οπότε, πες τον με το μικρό του όνομα. Ή μαλάκα. Στην Ελλάδα άλλωστε δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.
23 reasons joey and chandler had the best love st 2 24047 1423019903 0 dblbig
«Τι κάνεις, φίλος;»
Όχι. Απλά όχι. Και για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό ή το πιο εντυπωσιακό. Απλά αντί για «φίλε» λες «φίλος» με την ψευδή πεποίθηση ότι ακούγεται πιο cool και ψαγμένο. Όχι. Είναι απλά ηλίθιο.
«Yo! τι λέει;»
Ελληνική (ημί)απόδοση της προσφώνηση του Yo what’s up κατευθείαν από το LA. Αλλά δεν είσαι στο LA. Είσαι στα Πετράλωνα και ο 2pac δεν ήταν ποτέ κολλητός σου. Πιστεύουμε ότι το «Yo!» δεν το λένε πλέον μεταξύ τους ούτε οι ράπερς.
whitemen
«Ψηλέ, όλα καλά;»
Άκυρη και ακατανόητη προσφώνηση που επιβίωσε λόγω στρατού –μιας και είναι κομματάκι δύσκολο να θυμάσαι 100 φάτσες και 100 ονόματα. Ο στόχος του «ψηλέ» είναι να κάνει τον άλλο να νιώσει κυπαρισσένιος και σημαντικός, αλλά ο ρεαλισμός καταστρέφει τις καλές προθέσεις. Γιατί, ρε παιδιά, δεν μπορείς να λες τον άλλο «ψηλέ» όταν με το ζόρι ξεπερνά το 1.65. Τόσο απλά, γαμώ τις καραβανιές μου γαμώ.
«Γεια σου, μανμου»
Και μάλιστα όταν το γράφουν, το κάνουν όπως ακριβώς το βλέπεις. «Μανμου». Ούτε man, ούτε «μαν μου». Και σου σπάει τα νεύρα όταν το ακούς γιατί σου έρχεται στο μυαλό γραμμένο. Χάθηκε να σε πει ένα τίμιο «μαλάκα» ;
22 jump street 630 thumb 860xauto 48546
«Μόρτες, τι γίνεται;»
Πριν γνωρίσουμε τον Ντίνο Ρητινιώτη, πιστεύαμε ότι για να αποκαλέσεις κάποιον άλλο «μόρτη» είσαι:
α) Παππούς που έχει σκάσει στο καφενείο να παίξει πρέφα.
β) Μπράβος στην Τρούμπα που έκανε διάλειμμα για ένα ποτήρι κρασί με τα άλλα αποβράσματα.
γ) Ναυτικός που έπιασε λιμάνι μετά από 6 μήνες θάλασσα και αντίκρυσε Έλληνες.
Ο Ντίνος, ωστόσο, το λέει και δεν είναι τίποτε από τα παραπάνω. Μάλλον.
«Μάστορα, όλα καλά;»
Ρε παιδιά, για μισό να το καλοσκεφτούμε. Αρχικά αν είσαι π.χ. υπάλληλος σε τράπεζα που παίρνεις 3 και 60, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε πει κάποιος «μάστορα». Εκτός και αν στον ελεύθερο σου χρόνια ξεβουλώνεις σιφόνια και επισκεύαζεις μπρίζες. Από εκεί και πέρα, η προσφώνηση παραπέμπει περισσότερο σε Γκουζγκουνική τσόντα, παρά στο ότι ένας κολλητός φωνάζει τον άλλο.
image
«Καλώς τον άρχοντα»
Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Δεν είναι τόσο κακό σαν προσφώνηση, όσο το γεγονός ότι πρέπει να προσέχεις που το λες. Αν για παράδειγμα το λες σε άνθρωπο που είναι περιποιημένος και καλοντυμένος, σένιος που λέμε, όλα καλά. Αν το λες σε κανέναν κατσούφη που έχει σκάσει με την τρύπια φόρμα, που η φάτσα του στάζει κατάθλιψη και μιζέρια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να του χρυσώσεις το χάπι. Πες του «πώς είσαι έτσι, φτιάξε τα μούτρα σου». Στους φίλους μας είμαστε αληθινοί.
«Αλάνι, τι κάνεις;»
Ωχ ωχ ωχ. Βαριές κουβέντες στον αέρα. Βέβαια αν την λες σε κανένα φίλο σου που συνηθίζει να ανάβει φωτοβολίδες στα γήπεδα, να «ρίχνει» τις γυναίκες πιο σφαίρα από τον Δον Ζουάν και που όταν πέφτουν σφαλιάρες είναι ο πρώτος που θα σηκωθεί να σε υποστηρίξει, όλα καλά. Αλλά δεν το κάνεις μόνο γι’ αυτόν. Το κάνεις για κάτι παιδιά -καλά μεν- αλλά που σε καμία περίπτωση δεν τα κοιτάζεις και λες «καλά μιλάμε αυτός πρέπει να είναι τεράστιο αλάνι» αλλά που αντιθέτως η μόνη μαγκιά που έχει πουλήσει, ήταν στον μικρό του αδερφό.
Για πες. Έχεις χειρότερα από τα παραπάνω;
Νεαροί τοποθέτησαν 200 τμ Ελληνική σημαία στα Φάρσαλα να κοιτά τον ουρανό - Τι λες τώρα; ΑΡΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ AYTOKINHTO ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΩΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΜΟΡΦΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νεαροί τοποθέτησαν 200 τμ Ελληνική σημαία στα Φάρσαλα να κοιτά τον ουρανό Ελλάδα, επικαιρότητα 1.5 χιλ. Μία τεράστια σημαία 200 τετραγωνικών μέτρων τοποθέτησαν στο λόφο Σούρλα στα Φάρσαλα το Σάββατο (31/03) όπου είναι εμφανή τόσο από την οδό Βόλου όσο και από την οδό Λαρίσης. Ως γνωστός ο λόφος Σούρλα βρίσκεται ανατολικά των Φαρσάλων και είναι πετρώδης και βραχώδης. Η τοποθέτηση της σημαίας είναι πρωτοβουλία 40 νεαρών από την επαρχία Φαρσάλων, που όπως διευκρινίζουν η συγκεκριμένη κίνηση τάσσεται «μακριά» από κόμματα και πολιτικά χρώματα. Η σχετική κίνηση έγινε εν όψει της Μ. Εβδομάδας και γίνεται τώρα, ώστε να εμψυχώσουν το πατριωτικό συναίσθημα των συμπολιτών τους, απέναντι στην αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων των τελευταίων ημερών, αλλά και να μας θυμίσει την κοινή μας καταγωγή, τα κοινά ιδανικά, και τους κοινούς ιστορικούς αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοι μας στο παρελθόν, για το εθνικό μας σύμβολο την Ελληνική σημαία. Πηγή: ifarsala Αφήστε το σχόλιό σας Ακολουθήστε μας στο facebook: Stream Billions Now. Try It Free.SHOWTIME O Αλέκο Συσσοβίτης έβαλε μαλλιά τα έβαψε και έγινε αγνώριστος The Fall of the House of Sunshinepodmusical for The Fall of the house of sunshine Η παγκόσμια μέρα της «καριόλας» που τα ‘θελε ο «κώλος» της Top 10 most pet-friendly airlinesPetfluf.com Βγήκε το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση- Έπαθε σοκ ο Ντόντα όταν είδε τι θα πάρει Utah Landlines Get Replaced (But Not With Cell Phones)Talk Tech Daily | Sponsored Links Φοιτήτρια Νομικής κέρδισε τον διαγωνισμό για τα καλύτερα οπίσθια στο Κέιμπριτζ Try Not To Gasp When You See What Dog's Wife Looks Like NowMiss Penny Stocks by Taboola Promoted Links Τα πιο πρόσφατα 8 μηνών κοριτσάκι έχει τόσα πολλά μαλλιά που όλοι νομίζουν ότι φοράει περούκα Δ. Τζανακόπουλος: «Έχουν μειωθεί 30% οι διαρρήξεις των σπιτιών» Πατέρας και γιος κοιμούνται αγκαλιά σε πεζόδρομο Μεγάλη Εβδομάδα στον Πειραιά 35 εντυπωσιακές και πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης εξωτερικού χώρου Η νέα μόδα είναι να γερνάμε με τους φίλους μας και όχι στα γηροκομεία Χρησιμοποίησαν το πρόσωπο άρρωστης 9χρονης για να προωθήσουν τις εκτρώσεις Καθαιρείται ο ιερέας που βίαζε την Έλενα Φρατζή στην Κύπρο Αξίζει να δείτε Χιλιάδες κόσμος στο τελευταίο «αντίο» στον Στέλιο Σκλαβενίτη Απόρρητο και όροι Επικοινωνία ΑΡΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ AYTOKINHTO ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΩΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΜΟΡΦΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. ΟΚΠερισσότερες Πληροφορίες

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/nearoi-topothetisan-200-tm-elliniki-simaia-sta-farsala-na-koita-ton-oyrano/
«Να τελειώνουμε με τον Ερντογάν και την Τουρκία»: Άρθρο κεραυνός ζητά κυρώσεις τώρα διεθνή, επικαιρότητα 660 Άρθρο πραγματικός κεραυνός για το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν από τον Kenneth R. Timmerman στο thejewishvoice.com λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, θέτει τις ΗΠΑ προ των τεράστιων ευθυνών τους για τον τρόπο που “χαϊδεύουν” την Τουρκία και ζητά ΑΜΕΣΕΣ κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας! Λέει όλα τα αυτονόητα που θα ΄πρεπε να ΄χουν γίνει χθες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο με βάση όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Στο άρθρο κόλαφο για την Ουάσινγκτον αλλά και για τον φασίστα Ερντογάν ο Kenneth R. Timmerman, αναφέρει: “Η διοίκηση του Τραμπ προσπαθεί να κινηθεί σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην Τουρκία, την οποία εξακολουθεί να αναφέρει ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και στους Κούρδους συμμάχους στο έδαφος της βόρειας Συρίας . Αυτή η προσπάθεια γίνεται όλο και πιο οδυνηρή όλο και πιο απογοητευτική. Τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα σκότωναν πολίτες στην , ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χλεύαζε την Αμερική. Απειλούσε να σκοτώσει αξιωματικούς συνδέσμους των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τους Κούρδους, και προειδοποίησε τον τότε διοικητή των ΗΠΑ στη Συρία, LG Paul Funk, να προσέξει για να μη δεχτεί ένα “οθωμανικό χαστούκι”. Το γεγονός ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ – αναμφισβήτητα υπό τις εντολές του υπουργού Άμυνας J. Mattis – συνέχισαν να αποφεύγουν οποιαδήποτε άμεση επαφή με τα τουρκικά στρατεύματα απλώς ενθάρρυνε τον Ερντογάν. Λίγο πριν την τελική επίθεση στην Αφρίν, κορόιδευε: “Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετά ισχυρά για να σταθούν απέναντι στην Τουρκία … ” Μόλις οι μαχητές του YPG αποσύρθηκαν από την Αφρίν στις 15 Μαρτίου και οι άμαχοι εκκενώθηκαν τις επόμενες ημέρες, ισλαμιστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίχθηκαν από τον τουρκικό στρατό εισέβαλαν στην πόλη, καταστρέφοντας πολιτιστικούς χώρους και λεηλάτησαν σπίτια και επιχειρήσεις.Ήταν οι ίδιοι που οι ΗΠΑ προσπάθησαν να νικήσουν στο πεδίο της μάχης και η Τουρκία τους έχει κάνει συμμάχους τους , τους εκπαιδεύει και εξοπλίζει. Όπως υποστήριξα πριν από δύο μήνες, η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό σταμάτησε να συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα η διοίκηση του Τραμπ να αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός και να πάρει σκληρή θέση κατά της Τουρκίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτική κατευνασμού που υποστηρίχθηκε από τον απερχόμενο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Χ.Μακμάστερ και τον πρώην ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον Rex , απέτυχε παταγωδώς. Ο Ερντογάν απειλεί σήμερα να εξαπολύσει τους Ισλαμιστές συμμάχους του στα υπόλοιπα οχυρά του YPG στα ανατολικά, στο Μανμπίτζ, ακόμη και στα σύνορα με το Ιράκ για να επιτεθεί στους Κούρδους που θεωρεί συμμάχους του PKK. Ο στρατηγός Μάτις αναγνώρισε ότι η αιματηρή εμμονή του Ερντογάν για τους Κούρδους προκάλεσε καθυστέρηση στις επιχειρήσεις του δυτικού συνασπισμού ενάντια στο ISIS στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ, ενώ παράλληλα συνέχισε να αποκαλεί την Τουρκία ως «σύμμαχο του ΝΑΤΟ» και μίλησε θετικά για ” ανοικτό διάλογο “με την Τουρκία. Θα έλεγα ότι αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό είναι αξιολύπητο και τραγικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στέκονται στους συμμάχους μας. Σε αυτή τη μάχη, δεν υπάρχει αμφιβολία ποιοι είναι: οι Κούρδοι, όχι η Τουρκία. Οι Κούρδοι έχτισαν μια κοσμική, πλουραλιστική, δημοκρατική κυβέρνηση στη βόρεια Συρία, ενώ η Τουρκία μετατράπηκε σε μια ισλαμική αυτοκρατορία που συγκρίνεται όλο και περισσότερο με την οθωμανική αυτοκρατορία. Η κυβέρνηση Τράμπ έχει πολύ μεγάλη δύναμη που μπορεί να ασκήσει εναντίον της Τουρκίας . Κατ ‘αρχάς, μπορούμε να αυξήσουμε την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το YPG και να χαράξουμε σαφείς κόκκινες γραμμές τις οποίες αν η Τουρκία ή οι ισλαμιστές συμμαχοί της περάσουν τότε αυτό θα σημαίνει άμεση αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. …Στη συνέχεια, μπορούμε να επιταχύνουμε την αποδέσμευση των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία, όπως έχει ήδη κάνει η Γερμανία. Αυτή είναι η αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ την οποία η Τουρκία αρνήθηκε να παραχωρήσει στον πρώτο πόλεμο κατά του Σαντάμ Χουσεΐν το 1991 και ξανά το 2003 και πάλι πιο πρόσφατα για τις επιχειρήσεις κατά του ISIS. Αυτή είναι η βάση όπου οι αξιωματούχοι του Ερντογάν πολιόρκισαν το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του Αυγούστου του 2016, αντιμετωπίζοντας τους συμμάχους του ΝΑΤΟ (εμάς!) ως εχθρική, κατοχική δύναμη. Από καιρό υποστήριξα ότι πρέπει να αποσυρθούμε από τον Ιντσιρλίκ και να μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας στο Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Το Debka.com του Ισραήλ πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ακολούθως, οι ΗΠΑ πρέπει να πάνε στο ΝΑΤΟ για να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παραβίαση της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για τη διενέργεια επιθετικών επιχειρήσεων πέρα ​​από τα σύνορά της, χωρίς την έγκριση του ΝΑΤΟ και χωρίς να έχουν δεχτεί καμία επίθεση. Εάν η Τουρκία δεν αποσυρθεί από τη Συρία και δεν σταματήσει να απειλεί το Ιράκ εντός δέκα ημερών, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιβάλει σειρά αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ξεκινώντας με την αναστολή όλων των στρατιωτικών συνεργασιών και στρατιωτικών πωλήσεων στην Τουρκία. Αν η Τουρκία εξακοουθεί να μην συμμορφώνεται, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναστείλει την ιδιότητα της χώρας μέλους στην Τουρκία μέχρι να το κάνει. Αφού τεθούν σε ισχύ οι εν λόγω κυρώσεις στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία παραμείνει προκλητική, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδιώξουν κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη εναντίον του τραπεζικού και αμυντικού τομέα της Τουρκίας. Οι Η.Π.Α. μπορούν επίσης να επιβάλλουν μονομερώς κυρώσεις στην Τουρκία ως για το ξέπλυμα χρημάτων, με βάση την πρόσφατη καταδίκη των αξιωματούχων της τουρκικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη για το ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του Ιράν. Ωστόσο, πιο αποτελεσματικό θα ήταν οι ΗΠΑ να αποχαρακτηρίσουν τις πληροφορίες που περιγράφουν λεπτομερώς τη διαφθορά της οικογένειας Ερντογάν, έρευνα που αποδείχτηκε τόσο ενοχλητική για τον Ερντογάν ώστε ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση καταστολής εναντίον δικαστών, αστυνομικών και ανακριτών τον Δεκέμβριο του 2013 για να κλείσει την υπόθεση. Οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν επίσης να απελευθερώσουν πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του γιου του Ερντογάν ως “αγωγού” για τις πωλήσεις πετρελαίου στο ISIS και για τη κόρη του Ερντογάν σ΄ ότι αφορά στη δημιουργία νοσοκομείων στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για τη θεραπεία τραυματιών του ISIS. Με απλά λόγια: το ISIS δεν θα υπήρχε και ποτέ δεν θα είχε γίνει τόσο ισχυρό όσο έγινε, χωρίς την ενεργό βοήθεια του τούρκου προέδρου και της οικογένειάς του. Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και επιδιώκει ενεργά την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Με συνδυασμένη πίεση από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Σαουδική Αραβία και άλλους συμμάχους, η Τουρκία μπορεί να πιεστεί για να αλλάξει τη συμπεριφορά της ή να αντιμετωπίσει τη πιθανότητα οικονομικής κατάρρευσης”. [thejewishvoice] [militaire]

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/na-teleionoyme-me-ton-erntogan-kai-tin-toyrkia-arthro-keraynos-zita-kyroseis-tora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου