O ΛΑΟΣ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ" ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ EMBPAER ...ΤΑΧΙ! Η Ελλάδα πλήρωσε 100.000 ευρώ "για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του" ο Ε.Βενιζέλος!






Οι φόροι διαδέχονται ο ένας τον άλλο για όλο το λαό ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης συνεχώς μιλούν για αναγκαίες περικοπές, προκειμένου η χώρα να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης. Περικοπές ωστόσο που αφορούν μόνο τους πολίτες, αφού οι ίδιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια που κάποιοι από εμάς δεν θα μπορούσαμε ποτέ μας να φανταστούμε.
 
Πρώτος και καλύτερος ο Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν φοβόταν να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με τις επιλογές τους. Παλιότερα, όταν όλοι οι υπουργοί καλούνταν να μετακινούνται με αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, ο ίδιος παρέλαβε μια αλεξίσφαιρη BMW που κόστιζε περίπου 700.000 ευρώ στο κράτος.
 
Φέτος, πέρασε και στα VIP αεροσκάφη, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ  εφημερίδας, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να μετακινείται με πολυτελές Learjet για τα συνέδρεια και τις διακοπές τους, αντί να μπει σε συμβατικό αεροπλάνο, κανόνισε να πεταχτεί από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες με Embraer της πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα, μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης, το «Εμπραέρ» τον επέστρεψε στο νησί, προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του.
 
Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των Ελλήνων παρακαλάνε για μια δουλειά, ο κ. Βενιζέλος προσθέτει συνεχώς δαπάνες στα κρατικά έξοδα. Δαπάνες τις οποίες πληρώνει ο λαός με το αίμα του...
Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει όχι μόνο από την μετακίνησή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου στις Βρυξέλλες ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με το EMBRAER LEGACY του σμήνους VIP της Πολεμικής Αεροπρίας, αλλά και από την πρωτοφανή απάντηση που έδωσε το ... υπουργείο Εξωτερικών (!) για το θέμα. 




Σύμφωνα με την απάντηση (είναι πρωτοφανές για ένα ζήτημα που αφορά τς διακοπές του υπουργού Εξωτερικών και αντπροέδρου της κυβέρνησης να εκδίδεται ανακοίνωση του υπουργείου και όχι από το πολιτικ;o του γραφείο) ο Ε.Βενιζέλος χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να κάνει "χαλαρές" διακοπές και να μην πιεστεί στις δρομολόγιο Σκιάθος-Αθήνα-Βρυξέλλες.




Δηλαδή δαπάνησε μαζί με καύσιμα, ανταλλακτικά, τέλη αεροδρομίων, απασχόληση προσωπικού κλπ ένα ποσό που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για να μετακινηθεί μέσα στην χλιδή (που βλέπουμε στη φωτό) και να επιστρέψει πιο γρήgορα στην ... Σκιάθο! Αν αυτό δεν είναι πολιτικός "αρογκανισμός", τότε η φράση χάνει την έννοιά της.




Ο E.Βενιζέλος ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο.




Το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (αντίθετα με μέρσι που είχε υπάρξει αρνητική απάντηση) κι έτσι το EMPRAER το πρωί του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκε από τη βάση του στην Ελευσίνα προς τη Σκιάθο, παρέλαβε τον συνέταιρο του Α.Σαμαρά στην εξουσία και τον μετέφερε στις Βρυξέλλες!




Το βράδυ της ίδιας μέρας το αεροσκάφος επέστρεψε με τον υπουργό των Εξωτερικών στη Σκιάθο, ο κ. Βενιζέλος αποβιβάστηκε και συνέχισε προς τη Σκόπελο όπου έκανε διακοπές!




Ιδού ολόκληρη η απάντηση Ε.Βενιζέλου:




Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ... υπουργείου Εξωτερικών::




"Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στον τρόπο μετακίνησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευαγγέλου Βενιζέλου, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες.




Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8.




Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!




Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ .




Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.




Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του.»




Από την απάντηση συνάγουμε ότι ο Ε.Βενιζελος θεωρεί περίπου ότι κάνει ... χάρη στον ελληνικό λαό που είναι υπουργός Εξωτερικών.




Το πώς θα διαθέσει τον χρόνο του και το αν θα κάνει διακοπές και πώς θα τις κάνει, αυτό αφορά τον ίδιο, όχι τον ελληνικό λαό που πληρώνει το EMBRAER από το υστέρημά του για να μπορούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μεταβαίνουν εκτάκτως σε αποστολές κρίσιμες για την χώρα ή για να υπάρχει συνολική μετακίνηση ομάδας κρατικών αξιωματούχων σε κυβερνητικές αποστολές.




Το ότι ήθελε να κερδίσει λίγες ώρες ή ημέρες από τις διακοπές του στην Σκιάθο, αυτό αφορά το ίδιο. Ας παραιτηθεί για να κάνει μόνιμα διακοπές στην Σκιάθο ή στην Σκόπελο.




Υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνες αυτή την σττιγμή οι οποίοι δεν έχουν όχι να πληρώσουν αεροπορικό εισητήριο για τις διακοπές τους, αλλά "ούτε μαντήλι να κλάψουν".




Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα το έκτακτο στην μετακίνηση.




Η σύνοδος ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, η μετακίνηση έπρεπε να είχε ρυθμιστεί, μαζί με πιθανές ανταποκρίσεις, όπως επίσης και οι διακοπές του συνεταίρου του Α.Σαμαρά στην κυβέρνηση.




Το ότι θεωρεί ως φυσιολογικό να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος "για να βρεθεί σύντομα κοντά στην οικογένειά του" αφορά τον ίδιο και μόνο.




Τα υπόλοιπα είναι ένας συνδυασμός αλαζονείας, αυταρέσκειας, πολιτικού νεποτισμού και πολιτικού "λουδοβικισμού"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου