Προκαλούν και απειλούν οι κατσαπλιάδες αλβανοί - Μόνιμες διακοπές κάνουν στο ΥΠ.ΕΞ.

 
 
 Δεν έχουν τελειωμό οι αλβανικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά την εκστρατεία για την δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας», της οποίας επικεφαλής είναι ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Αλβανικών Υποθέσεων, Κότσιο Ντάναϊ. Από την Γερμανία, όπου βρίσκεται, ανακοίνωσε ότι ξεκινά προσπάθεια για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου(!) υπογραφών από αλβανούς που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, εξήγησε ότι «μέσω της “Φυσικής Αλβανίας” εξασφαλίζεται η ειρήνη στα Βαλκάνια», υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ξεσπάσματος ενός νέου Βαλκανικού πολέμου.
«Δεν μπορεί  να υπάρξει ειρήνη χωρίς μια Αλβανία στα φυσικά σύνορά της» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προχώρησε στην κατάθεση μιας αναθεωρητικής πρότασης για την οργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης, η οποία θα ακυρώσει τις αποφάσεις της Πρεσβευτικής Συνδιάσκεψης του 1913 στο Λονδίνο! Συνεχίζοντας την θρασύτατη άποψή του υποστήριξε ότι η Αλβανία και το Κόσσοβο θα πρέπει να δημιουργήσουν μια Συνομοσπονδία «στην οποία εν τέλει θα έπρεπε να προσχωρήσουν οι Αλβανοί της Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου», ενώ «η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή των Αλβανών που εκδιώχθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ώστε τελικά «οι Αλβανοί να ενωθούν σε ένα κράτος».
Τα όσα υποστήριξε ο Ντάναϊ θύμισαν τις δηλώσεις, πριν λίγο καιρό, του απερχόμενου πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος είχε πει: «Τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Παράλληλα, είχε ανακοινώσει τότε ότι ετοιμάζει νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου και εάν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που ονόμασε «πλατφόρμα εθνικής ένωσης» κάτι που, όπως είπε, «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».
Αναιδείς και ανιστόρητοι οι Αλβανοί προκαλούν συνεχώς, τόσο με δηλώσεις όσο και με ενέργειες, αλλά το Ελληνικό (;) Κράτος «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», αδιαφορώντας πλήρως για τους κινδύνους που αυτομάτως γεννά αυτή η αποθράσυνση των επικίνδυνων γειτόνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου