Δεν δίνουν στην δημοσιότητα τα δάνεια των κομμάτων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δεν δίνουν στην δημοσιότητα τα δάνεια των κομμάτων
Η τελευταία εικόνα που υπήρχε για τα δάνεια, τα οποία είχαν λάβει τα κόμματα από τις διάφορες τράπεζες, έδειχνε ότι τουλάχιστον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι παντελώς δέσμιες των τραπεζικών τους δανείων, αφού τα έσοδα τους υπερσκελίζονται από τα έξοδα που αφορούν αποκλειστικά τους τόκους αυτών των δανείων.
Ο τελευταίος ισολογισμός που παρουσιάστηκε από τα κόμματα είναι του 2012 και λέει ότι η ΝΔ είχε έσοδα 17,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,8 εκ. ευρώ ήταν από την κομματική επιχορήγηση, ενώ οι τόκοι των δανείων ανήλθαν στα 14,3 εκ. ευρώ. Αντιστοίχως για το ΠΑΣΟΚ έχουμε ότι τα έσοδα του ήταν 11,9 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,1 εκ. ευρώ προήλθαν από την κομματική επιχορήγηση, ενώ τα έξοδα για τα δάνεια  ήταν 12,6 εκ. ευρώ, δηλαδή υπερέβαιναν τα συνολικά έσοδα.
Από την άλλη μεριά οι Έλληνες πολίτες έχουν γίνει έρμαιο των τραπεζών, των αλλεπάλληλων «στρώσεων» από φόρους και χαράτσια και οδηγούνται ταχέως στην απελπισία, χωρίς να υπάρχει ουδεμία προστασία από το κράτος. Μόλις χθες δημοσιεύτηκε μία τέτοιου είδους ιστορία, όπου ένας άνεργος, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο για ένα χρέος 831 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ.
Και βγαίνει ο Στουρνάρας και απαντά σε σχέση με τα δάνεια των κομμάτων: «τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με το Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου». Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πραγματικά ποσά, επειδή υπάρχεια «υπηρεσιακό απόρρητο».
Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο της κλεπτοκρατίας έχει πολλάκις αποδείξει τον αντεθνικό, αντιλαϊκό και ανάλγητο χαρακτήρα του. Έχει επίσης καταδείξει στους Έλληνες πολίτες ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του καθεστώτος, ποιος βρίσκεται εκτός του κόμματος των πολιτικών κομμάτων. Αυτός ο πολιτικός φορέας που όλοι τους φοβούνται είναι η Χρυσή Αυγή. Ας κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου