Να βγει και να δεσμευτεί ο ίδιος ο Σαμαράς ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις.


Έπειτα από δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, εξ αιτίας της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, επιτακτική προβάλει η ανάγκη να δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι οι καταθέσεις του ελληνικού λαού είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο.
Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες».
Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ανησυχεί, δεν αρκούν οι πολιτικά ανέξοδες διαβεβαιώσεις του κ. Στουρνάρα, που μπορεί αύριο το πρωί να αποπεμφθεί (σαν τον κ. Σαρή) από την κυβέρνηση, ούτε καν του κυβερνητικού εκπροσώπου που και αυτός μπορεί να αποπεμφθεί. Απαιτείται να βγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος έτσι θα δεσμεύσει, όχι μόνο τον εαυτό του και την τρικομματική κυβέρνηση αλλά και το κόμμα της ΝΔ και να διαβεβαιώσει ότι οι καταθέσεις του λαού είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο. Όσο δεν βγαίνει ο ίδιος να αναλάβει την σχετική πολιτική ευθύνη (για τον εαυτό του την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ) και να παράσχει διαβεβαίωση για πλήρη προστασία των καταθέσεων, η ανησυχία του κόσμου θα μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου