Η δημοκρατική Τουρκία και η…φασιστική Ελλάδα!


 
Νέα σπέκουλα από τον γνωστό πρακτορίσκο Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ πάνω στα (δήθεν) ανοίγματα της Τουρκίας υπέρ των θλιβερών λειψάνων της ξεκληρισμένης ελληνικής μειονότητας της Πόλης, την ώρα που η…αυταρχική Ελλάδα τσαλαπατάει τη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας της Θράκης…

    Ο λόγος για άλλο ένα δημοσίευμα του μειονοτικού τύπου, από αυτά που εμφανίζονται τελευταία στον απόηχο της υπερψήφισης από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας για τους ιμάμηδες. Το υπογράφει ένας από τους πλέον σεσημασμένους και προκλητικούς λακέδες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, ο γνωστός ανά το πανελλήνιον Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, που τη φορά αυτή έψαξε και…βρήκε μια πρόσφατη απόφαση της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, με την οποία αποδόθηκαν στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Χάλκης 190 στρέμματα δασικής έκτασης, και βάσει αυτής έβγαλε (όπως εύκολα φαντάζεστε) τα αναμενόμενα «συμπεράσματά» του για το πόσο δημοκρατικά συμπεριφέρεται η Τουρκία απέναντι στην εκεί ελληνική μειονότητα, σε πλήρη αντίθεση (βεβαίως) με την «υπό εκφασισμό» Ελλάδα, όπου «το κράτος μπαίνει με τις μπότες στα τζαμιά» με πραξικοπηματικούς νόμους όπως αυτός για τους ιμάμηδες»! Δείτε παρακάτω όλο το δημοσίευμα από την «Τρακιανίν Σεσί» (απ’ όπου και η 1η φωτογραφία):

    Ο «Λόφος της Ελπίδας» με τα 190 στρέμματα δασικής έκτασης και πάλι στο Βακούφι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης

    Έκταση 190 στρεμμάτων στη Χάλκη επιστρέφεται στο Βακούφι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.

    Η δασική έκταση ύψους 85 μέτρων, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και η εκκλησία τηςΑγίας Τριάδας, αποτελεί το “σπίτι” της περιπύστου Σχολής για 168 χρόνια, ενώ η εκκλησία της Αγίας Τριάδας πιθανότατα χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

    Η απόφαση του Συμβουλίου αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε έκταση επιστροφή κοινοτικής περιουσίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των επιστροφών που προβλέπει το πρόσθετο άρθρο 11 του Βακουφικού Νόμου.

    Αυτά στην Τουρκία…Στην Ελλάδα τι γίνεται;
    Στην Ελλάδα μας το κράτος μπαίνει με τις μπότες στα τζαμιά με το νέο πραξικοπηματικό νόμο για τους Ιμάμηδες…
    Η Τουρκία εκδημοκρατίζεται…Η Ελλάδα εκφασίζεται».

    Εμείς αρκούμαστε εν κατακλείδι να επαναλάβουμε απλώς το εύστοχο σχόλιο του ιστολογίου tourkikanea.gr(απ’ όπου και η μετάφραση του παραπάνω κειμένου). Αφού λοιπόν απαγόρευσαν δεκάδες επαγγέλματα σε χριστιανούς το 1932, αφού σκότωσαν, βίασαν και έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους μας το 1955, αφού απέλασαν πολλούς το 1964…Τώρα έρχονται και δίνουν μερικά από τα τότε κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία σε μια μειονότητα 1500 εν πολλοίς υπέργηρων ανθρώπων. Και αυτό τολμούν να μας το παρουσιάζουν ως…μεγάλο βήμα! Λοιπόν, ας τους πούμε και εμείς πως όταν μείνουν και στη Θράκη 1500 μουσουλμάνοι, τότε δεχόμαστε να κάνουμε εκλογή μουφτή! Για να μη σας πούμε δηλαδή και το άλλο: ας γίνει εκλογή μουφτή πρώτα στην…Τουρκία, ε και τότε το συζητάμε να γίνει και εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου