2o Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Πατριωτικών κομμάτων (ΑPF)

 


 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΟΝΟ Η ΕΛΑΣΥΝ

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021, διεξηχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βελιγραδίου,  το 2ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Κομμάτων APF (Αlliance for Peace and Freedom) .

Προσκεκλημένες ηταν οι αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων που συμμετέχουν και την Ελλάδα  εκπροσωπήσε ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ κ. Γ. Ζωγράφος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών κ. Χ. Πέππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣΥΝ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έχει γίνει δεκτό ως  μέλος  και συμμετέχει στον Πατριωτικό Ευρωπαϊκό Συνασπισμό.

Η ημερήσια διάταξη, όπως επίσημα ανακοινώθηκε περιλαμβανε την εξής θεματολογία:

  • Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι λαοί μας στο άμεσο μέλλον
  • Μέτρα κατά του εγκλεισμού (lockdown) και κατά του Covid (Μεγάλη Επανεκκίνηση- Great Reset)
  • Μεταναστευτική κρίση- εισβολή
  • Η επιβολή φιλελευθέρων αξιών κατά του Χριστιανισμού και της παραδοσιακής εθνικής ταυτότητας
  • Κυρίαρχα κράτη της Ευρώπης από τη Λισαβώνα στο Βλαδιβοστόκ κατά του Συμφώνου της ΕΕ/ΝΑΤΟ
  • Κατάρτιση ενιαίου Ευρωψηφοδελτίου από τα κόμματα που συμμετέχουν στο APF στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2024. (Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό περιελήφθη στην ατζέντα του Συνεδρίου κατόπιν πρότασης της ΕΛΑΣΥΝ)

Η Σερβική φιλοξενούσα πλευρά, καθώς και τα κράτη που εκπροσωπηθηκαν ,  αναπτύξαν τις θέσεις τους και στα εξής ζητήματα: 1) Τελέστηκε γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα; 2) Το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι αποτελούν μέρος της Σερβικής επικράτειας ; 3) Ποια είναι η θέση των χωρών που συμμετέχουν για τους Σέρβους και τη Σερβία;

 Στο περιθώριο του Συνεδρίου, εκτός του επισήμου προγράμματος,  υπάρξε συνάντηση μεταξύ των εθνικών αντιπροσωπειών καθώς και με εκπροσώπους του Τύπου.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου