Ο ενθουσιασμός των Ελλήνων μετατρέπεται σε πολιτική πρόταση, για τους "Έλληνες";


Δεν ξέρω τι θα δείξουν αργοτερα οι καθεστωτικές δημοσκοπήσεις για το νεοσυστατο κομμα "Έλληνες" του κ. Ηλία Κασιδιάρη, ούτε τις επομενες προφητείες των κ.κ. Σπινου και Ψαρρα.
Παντως τα πρωτα δημοσκοπικα ευρηματα ειναι ιδιαιτερως ενθαρρυντικα, για οσους ξερουν να διαβαζουν στατιστικες - και δη καθεστωτικες στατιστικές...
Κι ακομα πιο ενθαρρυντικό είναι το "μισος" που αρχιζει να ξερναει το καθεστως, εναντιον των "Ελληνων". Κατι που αποτελει και την καλυτερη δημοσκοπηση για την απηχηση του κομματος Κασιδιαρη...

Η αλήθεια παντως ειναι ότι, τόσα χρόνια που παρατηρώ απο πολύ κοντά τις εξελίξεις στον ευρυτερο πατριωτικο χώρο, ποτε μου δεν ξαναείδα τέτοιον και τόσον ενθουσιασμό!
Ο πατριωτικός κόσμος ένιωσε σαν να έχει πιει σαμπανια!

Βεβαίως ο δρομος είναι μακρυς και ο αγωνας ειναι μαραθωνιος. Αλλα εκει περα στην Ανω Μογγολία, οι σαμανοι λεγουν ότι: "η καλη μερα απο το πρωί φαίνεται!"
Το ζητουμενο λοιπον είναι, αυτός ο αρχικός ενθουσιασμός να μην ξεφουσκωσει το ιδιο αποτομα, οσο φουσκωσε αλλα να μετατραπει σε πολιτικές προτάσεις και σε πολιτικη στηριξη του νεου κομματος των "Ελληνων"
Καποιοι απο τους αναγνωστες αυτου του ιστολογιου, το εχουν ήδη συνειδητοποιησει...

Πριν από 2 ημερες ειχα δημοσιεύσει το κειμενο φιλου από την Κρήτη, του κ. Γιωργου Μανουσου, σχετικα με την ιδρυση των "Ελληνων".
Σημερα σας διδω εδω τη συνεχεια του, που ελαβα στο μεηλ μου, απο τον Γιωργο Μανουσο, εν σχεσει με τις αποψεις του, για το τι πρεπει να γινει παρακάτου...



Τι πρέπει να γίνει...


Γραφει ο Γιωργος Μανουσος

Και μετά το πέρας της ανακοίνωσης ονόματος και εμβλήματος ξεκίνησε το τρολάρισμα και η σαχλαμάρα της αριστερής διανόησης και θολοκουλτούρας. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από όλους αυτούς αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είναι καλύτερο να σε διαφημίζουν δυσφημώντας σε, παρά να σε αγνοούν παντελώς. Εδώ το κόμμα πέτυχε διάνα! Άλλωστε μιλάμε για μια προσπάθεια που είναι ακόμα στα σπάργανα, χωρίς ανακοίνωση στελεχών, επίσημου κυβερνητικού προγράμματος και δραστηριοτήτων. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην συνέχεια. Το δυστυχές της υπόθεσης ωστόσο, είναι το γεγονός της πνευματικής διάβρωσης που έχει εμποτιστεί στις ψυχές πολλών συμπολιτών μας, ειδικότερα στις νεαρές ηλικίες. Είναι αδιανόητο πόσο μισούν την Ελλάδα κάποιοι γραικύλοι και μάλιστα έχουν το θράσος να το διαλαλούν. Κρίμα, πολύ κρίμα..

Στα δια ταύτα όμως. Στο προηγούμενο κείμενο είχα αναφέρει για ποιους λόγους θα πρέπει όλοι εμείς να βρεθούμε κάτω από την ομπρέλα των “Ελλήνων” και δη του Ηλία Κασιδιάρη. Φυσικά κάποιοι διαφώνησαν, άλλοι παρέμειναν σκεπτικοί και άλλοι απλά αναμένουν τις εξελίξεις. Κάθε άποψη είναι σεβαστή εφόσον τεκμηριώνεται με επιχειρήματα και δεν είναι απλά μια στείρα κριτική με ιδεοληπτικό προσανατολισμό. Το σίγουρο είναι ένα, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε όλους μας ενώνει η ΕΛΛΑΣ. Ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να στηρίξουμε το οικοδόμημα με αυτή την πάγια αρχή. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε. Αυτό που θέλουμε δεν είναι απλά μια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του εθνικισμού στην χώρα μας αλλά την ριζοσπαστική αλλαγή που θα έρθει ΜΟΝΟ με την εξουσία στα χέρια των Ελλήνων. Των άξιων Ελλήνων. Φυσικά μπορούμε να γράφουμε για ώρες πως πρέπει να διοικηθεί η Ελλάς, αφού στο σύνολο του ο λαός μας είναι αμαθείς και ανυπότακτος, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα δύσκολα γινόμαστε μια γροθιά.

Φρονώ να πω, ότι αυτή την στιγμή στα χέρια του Ηλία βρίσκεται μια τεράστια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αποδείξει πρωτίστως στον εαυτό του ότι μπορεί να πετύχει και στην συνέχεια σε όλους ημάς που έχουμε κουραστεί πια από τις κοκορομαχίες, τις κόντρες και τις έριδες στον εθνικό χώρο. Μια βραδυφλεγείς βόμβα, που είτε θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα της είτε θα ισοπεδώσει την ελπίδα μια για πάντα. Για να συμβεί το πρώτο και ευκταίο σενάριο όμως, θα πρέπει να γίνουν κάποια σταθερά μα και απαραίτητα βήματα.

Πρώτον, η προσπάθεια συνασπίσεως όλων των εθνικιστικών/πατριωτικών κομμάτων με διαφανείς και ειλικρινείς διαδικασίες. Ο ηγέτης άλλωστε πρέπει να ηγείται δια του παραδείγματος. Καλώντας λοιπόν όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν είναι ένα βήμα αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη ότι παραμερίζουμε τις όποιες διαφωνίες έχουμε και ενωνόμαστε για να σώσουμε την χώρα. Το αντίθετο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ενώθηκαν όλες οι συνιστώσες για την καταστρέψουν. Θεωρώ ότι ο Ηλίας έχει την πολιτική αντίληψη να καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ναι, πρέπει και μπορεί να ηγηθεί αλλά όχι μόνος.

Δεύτερον, επιλογή στελεχών. Σε περίπου δυο εβδομάδες θα παρουσιαστούν κάποια από τα στελέχη του νέου κόμματος. Σε αυτό το σημείο θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μακριά από αριβίστες, τυχοδιώκτες και γυρολόγους της πολιτικής. Τι θέλει ο κόσμος Ηλία; Θέλει νέους ανθρώπους, γνώστες του αντικειμένου τους και αν είναι δυνατόν χωρίς κομματικό παρελθόν και σκιές πίσω τους. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα μπορούν να προσάψουν το παραμικρό ούτε στα πρόσωπα αλλά ούτε και στην προσπάθεια. Με ανθρώπους που θα διέπονται από ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, αγάπη για την πατρίδα και διάθεση να δημιουργήσουν την επόμενη μέρα για μας και τα παιδιά μας.

Τρίτον, κινηματική οργάνωση σε όλη την χώρα. Θα πρέπει σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, σε κάθε νομό να υπάρχουν κοινωνοί της Ελληνικής Ιδέας. Δημιουργία γραφείων όπου είναι δυνατόν και καθημερινή παρουσία όπου έχουν ανάγκη συμπολίτες μας. Από τα ειρηνοδικεία μέχρι τα κέντρα αστέγων, παντού. Με δράσεις στοχευμένες που θα αγκαλιάσουν την κοινωνία και η κοινωνία εμάς. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, εμπόδια θα υπάρξουν πολλά αλλά στα δύσκολα που έρχονται πρέπει να ήμαστε όλοι εκεί.

Τέταρτον, εκμετάλλευση διαδικτύου και διαδραστικότητά με τον λαό. Ένα κίνημα πρέπει να αφουγκράζεται τον παλμό και την θέληση του κόσμου. Συμμετοχή όλων των μελών σε εικονικά δημοψηφίσματα και αποφάσεις που τον αφορούν και συχνές ενημερωτικές εκπομπές σε διαδικτυακή τηλεοπτική πλατφόρμα. Στον αποκλεισμό απαντάς με ανάσες ελευθερίας.

Και πέμπτον, ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις με αποκρυσταλλωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα χωρίς αοριστολογίες και λαϊκισμούς. Έμφαση στον οικονομικό εθνικισμό με αποσυμπίεση των οικονομικά ασθενέστερων και οριστική ρήξη με τράπεζες και πλουτοκράτες. Το κοινό συμφέρον έναντι του ατομικού. Μέθοδος των αντικινήτρων για τους παράνομους μετανάστες και ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνική παιδεία και στο εργατικό δίκαιο. Δεν πρέπει να αφήσουμε σπιθαμή χώρου δράσης στους επαγγελματίες συνδικαλιστές (που όλως τυχαίως οι περισσότεροι προέρχονται από την ΚΝΕ). Σε κάθε εργασία ένας εθνικιστής πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Επιμονή και ανάδειξη στο θέμα του δημοσίου χρέους. Λογιστικός έλεγχος και απόδοση ευθυνών. Το ίδιο και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τα μνημόνια “έφυγαν” αλλά η θηλιά στο λαιμό των συμπολιτών μας παραμένει. Ιδιαίτερη μνεία για τους αγρότες, τους νέους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Αντίθετα, να υπάρχουν λεπτομερείς προτάσεις και λύσεις για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Είναι τόσα πολλά τα θέματα για συζήτηση αλλά δεν θέλω να μακρηγορήσω άλλο. Ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος, ανηφορικός και πολυεπίπεδος. Ποικιλοτρόπως, όμως για όσους αγαπάμε τούτη την γη, τους προγόνους και την ιστορία μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με πίστη, αφοσίωση και ατσάλινη θέληση μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μετα τιμής,

Γ.Μ



Προβολή σχολίων

  1. συμφωνω σε ολα, εκτος απο τα θεμα της στελεχωσης του κομματος...το να διαλεξει ικανα μεν, αφθαρτα , χωρις κομματικο παρελθον οπως λες στελεχη ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ , ειναι μεν καλο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ! θα εξηγησω το γιατι..ειναι δεδομενο, οτι παρα το οτι εγκατελειψε ο ηλιας την χα, ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ...αν λοιπον εξακολουθησει αυτη η κατασταση και με τον ηλια, ο κοσμος αργα η γρηγορα θα κουραστει και θα απογοητευτει και το κομμα θα παραμεινει ενα κομμα διαμαρτυριας στα πλαισια του 5-7%...θα μιλησω ειλικρινα, δεν αντεχω και παλι να βλεπω κλειστες πορτες παντου, πανελσ χωρις τον ηλια και τον ηλια να αφοριζει τα καναλια, οσο δικιο κι αν εχει...οχι, δεν μπορω και κανεις πια δεν μπορει!!! πρεπει να το παρουμε αποφαση πλεον..ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΘΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ απουσια σου ...αυτο δεν πρεπει να το επιτρεψει ο ηλιας...γι αυτο ελπιζω και ευχομαι, να τον στελεχωσουν καποια ατομα, οχι ολα αλλα καποια,καποιοι κραχτες ας μου επιτραπει, τα οποια θα ειναι βεβαια πατριωτες αλλα αποδεκτα απο το συστημα και σεβαστα στα καναλια, ουτως ωστε, με την στηριξη τους στο κομμα, να ανοιξουν τις κλειδωμενες πορτες των μμε και στον Ηλια....ο ηλιας δεν εχει τα σκουριασμενα μυαλα του μιχαλολιακου και το θα κανουμε αγωνα μονοι μας αδερφια στο διαδικτυο και στους δρομους, ειναι απηρχαιωμενη και καταδικασμενη υποθεση...τελος, προτεινω στον ηλια, να δωσει ιδιαιτερο βαρος εκει που επασχε η χα..ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ... νεος ειναι, γοητευτικος, και πιο αξιολογος απ τον τσιπρα...τελος, ας μην φθαρει καθολου με τους γεροντες, αυτοι μονο τη συνταξη τους θελουν,δεν εχουν ιδεολογια περαν απο ελαχιστους ..... η νεολαια, οι ελευθεροι επαγγελματιες και οι ανεργοι, ειναι το πεδιο ψηφων του κομματος...και αν κατακτησει και το γυνααικειο κοινο, ακομα καλυτερα...
    Απάντηση
  2. ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ6 Ιουνίου 2020 - 5:14 π.μ.
    Θα ήθελα να συνοψίσω τους τέσσερεις άξονες της Στροφής της Οικονομίας που οφείλει να προτείνει το Κίνημα "Έλληνες".
    1. Από τις Υπηρεσίες στην Παραγωγή (Από τον τριτογενή, στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα)
    2. Από τους Γέροντες, στην Νεολαία (Από τους Συνταξιούχους πελάτες του κόμματος στους δημιουργικούς Νέους)
    3. Από τους Πελάτες, στους Πολίτες (όπου πελάτες, οι πελάτες του κόμματος, των συντεχνιών και της διαπλοκής)
    4. Από το Κέντρο, στην Περιφέρεια (όπου Κέντρο=Περιφέρειες, Νομοί, Αυτοδιοίκηση Β΄Βαθμού (η οποία πρέπει να καταργηθεί ως πελατειακή βάση των κομμάτων και Περιφέρεια= Δήμοι, Κοινότητες, Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού).
    Απάντηση
  3. Έμφαση στα εργασιακά, στο οικονομικό πρόγραμμα χρειάζεται. Στα εθνικά ζητήματα δεν υπάρχει πρόβλημα θέσεων. Στα κοινωνικά ο εθνικισμός είναι ανύπαρκτος. Που είναι οι εθνικιστές στις απεργίες, στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς; Που ηταν οι εθνικιστές στις Σκουριές; Με τη δικαιολογία οτι οι συνδικαλιστές είναι λαμόγια (που είναι) δεν εμφανιζόταν εθνικιστης σε κινητοποίηση η απεργία, ουτε σε αυτές που τα αιτήματα ήταν δίκαια. Άφησε ο "χώρος" την εργατική τάξη έρμαιο στους αριστερούς. Όσο και αν κάποιους τους χαλάει, υπάρχει ταξική συνείδηση. Φυσικά δεν υπερέχει της εθνικής, αλλά υπάρχει. Στη Δραπετσώνα λιποθυμούν τα παιδάκια απο τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου. Που είναι ο εθνικισμός; Μόνο αριστεροί και κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται. Στη Φιλαδέλφεια καταστρατηγήθηκε κάθε νόμος για να φτιαχτεί ενα γήπεδο που θα ανήκει σε ιδιώτη και καταστράφηκε και μέρος του άλσους. Και ποιοι διαμαρτυρήθηκαν; Κάτοικοι και μια αναρχική συλλογικότητα. Και κάποιοι "εθνικιστές" αντί να απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την προστασία του περιβάλλοντος, πανηγύριζαν επειδή μέλη αυτής της συλλογικότητας ξυλοκοπήθηκαν απο οπαδούς. Στρατηγική μηδέν. Το μόνο που λέει ο "χώρος" ολα αυτά τα χρόνια είναι κάτι γραφικά για συνεργασία των τάξεων, τους εθνικούς μας καπιταλιστές, τους εθνικούς μας εφοπλιστές και άλλα παραμύθια. Και μπόλικη στείρα προγονολατρεία, Ίωνα Δραγούμη, Γιαννόπουλο, Μεταξά, αρχαία αγάλματα και μάρμαρα. Τα αγάλματα, όμως, δε ζητάνε υψηλότερο μεροκάματο. Ο Έλληνας το έχει ανάγκη για να επιβιώσει. Για να υπάρξει συνεργασία των τάξεων, πρέπει όλες οι τάξεις να είναι παραγωγικές και οχι παράσιτα όπως οι ολιγάρχες της Ελλάδας. Έκανε η χρυσή αυγή ενημερωτική δράση στις γειτονιές του Πειραιά, με έντονο αριστερό υπόβαθρο και αντι να μαζέψουν τον κόσμο, τον αηδιασμένο απο τα αριστερά κόμματα κόσμο,να τους μιλήσουν, να αφουγκραστούν τα προβλήματά του, φώναζαν συνθήματα τύπου "τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά" ή "αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτη η γη δε σας ανήκει". Οταν δίνεις αυτη την εικόνα σε ανθρώπους που κουβαλάνε αριστερό παρελθόν η ψήφιζαν αριστερα, οχι επειδη εχουν μελετήσει τα απαντα του Λένιν αλλά επειδή έχουν ξεγελαστεί με το προπαγανδιστικό Αριστερά=κοινωνική δικαιοσύνη, τοτε οχι απλά δεν τους κερδίζεις αλλά τους πορώνεις να παραμείνουν αν και ξενερωμένοι στα αριστερά μαντριά,επειδή σε βλέπουν σαν ψυχοπαθή. Την ηγεσία και τους σμπίρους της αριστεράς δεν θα τους πείσεις ποτέ, τον απλό κόσμο μπορείς να τον πάρεις με το μέρος σου. Αν τα σκεφτεί αυτά ο Ηλίας θα τα πάει περίφημα και ας μην τον ακολουθήσει κανένα απο τα ιδεολογικά χρέπια του "χώρου".
    Νίκος
    Απάντηση
  4. κανενας ελληνας δε διαβαζει προγραμματα....το προγραμμα του ηλια αναλυετε? βοηθηστε το παιδι να σπασει το κατεστημενο κι αφηστε τα προγραμματα..ολο το παιγνιδι παιζεται αν καταφερει να σπασει τον αποκλεισμο των μιντια...αν δεν το καταφερει, θα τραβαει συνεχεια τα πανδεινα και θα ειναι μεταξυ 5-7%..αν τα καταφερει ομως, παει για δευτερο κομμα πολυ συντομα..αυτο εχει σημασια για μενα...δεν θελω να ζησω παλι πανελς χωρις εκπροσωπο του κομματος μου..αυτα εκαναν τον κοσμο να εγκαταλειψει την χα, κουραστηκε να ακολουθει φαντασματα...οποιος θελει δοξες και βουλη, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ, τελος..αλλιως, καθεται σπιτι του
    Απάντηση
  5. και μια τελευταια συμβουλη στον ηλια...ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΥΧΝΑ ..θα κερδισει πολλους χωρις να το υποψιαζεται καν
    Απάντηση
  6. Λευτερη μπορεις να στειλεις καποιο μηνυμα στον κ.Μανουσο να στειλει την προταση του στον Ηλια μεσο του ellhnes.net ; Ειμαι σιγουρος οτι ο Ηλιας θα το διαβασει με πολυ ενδιαφερον.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Αν αμφιβάλλεις πως ο Ηλίας διαβάζει τα πάντα εδώ μέσα (αν δεν σχολιάζει κιόλας...), τότε είσαι ΠΟΛΥ αφελής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου