Μέσω Χάγης η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου

 Μέσω Χάγης η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου;
Προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, εάν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία - Αυτό ανακοίνωσε για πρώτη φορά επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από την συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Μας λένε εδώ και εβδομάδες ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος και πως η ελληνική διπλωματία σημειώνει νίκες, έχοντας στο πλευρό της τους ευρωπαίους «συμμάχους». Τελικά όπως όλα δείχνουν ο επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει να θέσει στην κρίση τρίτων το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, ρισκάροντας με τον τρόπο αυτό μια απόφαση στα μέτρα της Τουρκίας, ενώ έχουμε κάθε δικαίωμα στα 12 ναυτικά μίλια, δικαίωμα που δεν άσκησε ποτέ ελλαδική κυβέρνηση γιατί υπάρχει το casus belli της Τουρκίας.
«Θεωρώ δεδομένο ότι, μία τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων», λέει χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και δεν βρίσκουμε ούτε έναν λόγο για να διαφωνήσουμε μαζί του σε αυτό, καθώς πράγματι μια τέτοια πρωτοβουλία θα την στήριζαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παρούσας βουλής.
Οι «Πρέσπες» της ΝΔ πλησιάζουν, μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας έρχεται η «μοιρασιά» του Αιγαίου και αυτό – μας το ανακοινώνει Έλληνας Πρωθυπουργός – μπορεί να συμβεί μέσω ενός διεθνούς δικαστηρίου, εκεί όπου η Τουρκία θα εγείρει τις συνολικές αξιώσεις της επί των ελληνικών κεκτημένων στο Αιγαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου