Η έξοδος από την πολιτική «ναφθαλίνη»!!!

 Image result for το ΠαΣοΚ υπήρξε μία πολιτικά εγκληματική
 

Περίεργες μέρες αυτές που κυλούν για το ΠΑΣΟΚ, για τωρινά και «παλαίμαχα» στελέχη του, καθώς η δεύτερη καταδίκη πρωτοκλασάτου πρώην υπουργού, του Γιάννου Παπαντωνίου (μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο) για υπόθεση διαφθοράς, φέρνει στο φως φόβους, υποψίες και ανησυχία στον ευρύτερο πληθυσμό του.
Στο φως όμως έρχονται και κάποιες φαινομενικά άσχετες λεπτομέρειες του προηγούμενου διαστήματος, που δείχνουν ότι τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα και όπως φαίνεται αλληλοσυνδεόμενα. Μία πιο προσεκτική μελέτη αλλά και σύνδεση θεωρητικά άσχετων γεγονότων που έλαβαν χώρα την άνοιξη του 2017 με επίκεντρο πρωταγωνιστές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ίσως μαρτυρά κάποιο παρασκήνιο.
Ήταν στις αρχές Μαρτίου του 2017 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά της περιόδου που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου. Λίγο μετά, στις 21 Μαρτίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσουν σε συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή.
Στο τέλος του μήνα όμως και συγκεκριμένα το βράδυ της 28ης, ο πρώην πρωθυπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, προχώρησε σε μία σπανιότατη δημόσια παρέμβαση μέσω μίας εκτενούς συνέντευξής του στην εκπομπή «Φάκελοι» του ΣΚΑΪ. Είχαν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία τοποθέτησή του σχετικά με τεκταινόμενα της επικαιρότητας και ευλόγως όλοι αναρωτιούνταν τι μπορεί να σηματοδοτεί μία τέτοια απόφαση.
Στη συνέντευξη εκείνη μάλιστα ο Κώστας Σημίτης είχε εξαπολύσει μία σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αναφέροντας πως «φοβάται ατύχημα» στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση και δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας.
Η έξοδος από την επί 13 χρόνια πολιτική «ναφθαλίνη» του πρώην πρωθυπουργού, λίγες μέρες μετά το αίτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική για έναν πρώην υπουργό του, σίγουρα έχει τη δική του σημασία και μάλλον το δικό της παρασκήνιο αφού το ερώτημα «γιατί τώρα μετά από 13 χρόνια» είναι υπαρκτό. 
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι μετά την παρέμβαση αυτή, άλλαξε άρδην και η στάση της Φώφης Γεννηματά, αφού όταν λίγες μέρες πριν ζητούσε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ξαφνικά (τον Απρίλιο του 2017) έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών, κόβοντας κάθε «γέφυρα» που είχε επιχειρήσει να ρίξει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το γιατί η στάση της επικεφαλής της παράταξης άλλαξε τόσο απότομα είναι άξιο απορίας. Όσο άξιος απορίας είναι και ο εσωκομματικός συμβολισμός πίσω από την παρέμβαση Σημίτη σε μία περίοδο που τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του ήταν στο «μικροσκόπιο». Μπορεί τότε να μην προχώρησε, τώρα όμως η αλήθεια φωτίστηκε. Ή τουλάχιστον ένα μέρος της. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια στο «όλα στο φως» που ζητάει το Κίνημα Αλλαγής τις τελευταίες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου