ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΑΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ "ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ" Μύδροι και από Α.Κουγιά για τις κατηγορίες κατά ΧΑ: "Δεν υπάρχουν στοιχεία"


Aνέκδοτο έχει γίνει στους κύκλους των ποινικολόγων όλης της χώρας το περίφημο "πόρισμα" ή καλύτερα οι δικογραφίες Δένδια που για πρώτη φορά μετά το 1967 οδήγησαν Έλληνες πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μετά τον γνωστό αριστερό ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο ο οποίος έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του ΑΝΤ1 (και τον έκοψαν στον αέρα γιατί προφανώς δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγε) και οποίος με πέντε σταράτες κουβέντες αποδόμησε ολόκληρο το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ, ήρθε και από την "δεξιά" πλευρά του φάσματος των δικηγόρων, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για πει αυτό που πλέον έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα: Ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Χαρδαβέλα στο RealFm για "βασικές ελλείψεις" στο κατηγορητήριο και ότι "τον εκπλήσσει η μεγάλη σπουδή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις".

Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Δηλαδή ο ηθικός αυτουργός πρέπει άμεσα να μίλησε με τον δράστη και να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι τον προέτρεψε να σκοτώσει το θύμα.

Και διερωτάται ο ποινικολόγος "Από που προκύπτει αυτό; Έχουμε τέτοιες συνομιλίες; Το πόρισμα του εισαγγελέα είναι 9 σελίδες για 30 συλληφθέντες που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 8 σειρές για κάθε κατηγορούμενο. Για να ισοπεδώσεις την προσωπικότητα κάποιου σε τέτοιο βαθμό τα στοιχεία πρέπει να είναι αδιάσειστα. Οι οχτώ σειρές για τον καθέναν είναι αδιάσειστα στοιχεία;"

Και δεν σταμάτησε εδώ, αλλά έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Λέει στον Χαρδαβέλλα  "Αν εμείς φτιάξουμε ένα κόμμα,π.χ. δωδεκαθεϊστών,και κάποια μέλη του κόμματος κάνουν εγκλήματα, σκοτώσουν κάποια άτομα επειδή είναι χριστιανοί και δεν πιστεύουν στο δωδεκάθεο ,τότε ο Κούγιας και ο Χαρδαβέλας είναι ηθικοί αυτουργοί; Από που κι ως που;"

Tην ίδια ώρα ο στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Χ.Παππάς. Κι εκεί, καθώς οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο εσωτερικό του κτιρίου, φώναζε: "Ζήτω ο ελληνικός λαός. Ζήτω ο λαϊκός εθνικισμός, ζήτω η Χρυσή Αυγή. Μην τους πιστεύετε! Μη τους πιστεύετε! Είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση".

Στο γραφείο του εισαγγελέα, ο Χρήστος Παππάς δεν έμεινε περισσότερο από 20' λεπτά. Την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του εισαγγελέα για να μεταφερθεί στον ανακριτή, φώναξε: "πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή. Έλληνες μην κιοτεύετε".

Μπούμερναγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής!!!!Την πατησε ο Σαμαρας

Μπούμπερανγκ γυρίζει στην κυβέρνηση η συντονισμένη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτό προκύπτει απ’ όλες τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο και δείχνουν ότι η υπόθεση ήταν «στημένη» υπό το φόβο προφανώς των ποσοστών του Λαικού Συνδέσμου στις Δημοτικές εκλογές.

Στο μεταξύ ποινικολόγοι καταρρίπτουν το «κατηγορητήριο» σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και συνταγματολόγοι τις θεωρίες περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αποφυγή εκλογών σε περίπτωση παραίτησης τους. Τις χαρακτηρίζουν «αστείες».

Στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία από τους χειρισμούς που έχουν γίνει προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση». Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πώς η όλη επιχείρηση έγινε εκ του προχείρου, με στοιχεία που δεν τεκμηριώνονται και δεν μπορούν να σταθούν στη Δικαιοσύνη.

Ο βασικός λόγος της ανησυχίας είναι πως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού έχει αντιληφθεί πώς η υπόθεση ήταν στημένη, μεθοδευμένη και υπαγορευμένη από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικά και πιθανής προβοκάτσιας. Κι αυτό γιατί διέβλεπαν την αλματώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις και την επιτυχία που θα είχε στις Δημοτικές εκλογές χτυπώντας στα ίσια μεγάλους Δήμους της χώρας.

Αυτό αποδεικνύουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν μέσω του διαδικτύου, και οι οποίες παρά την στόχευση να ενισχύσουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής πέτυχαν παταγωγώς. Εξαιτίας μάλιστα αυτού, πολλά μέσα «εξαφάνισαν» από τα site τους τις δημοσκοπήσεις αυτές.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο site των «Παραπολιτικών» η Χρυσή Αυγή έφτασε στο σημείο να συγκεντρώνει  ακόμη και το 49% των ψήφων, με τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ να πιάνουν μετά βίας 15%. Κάτι που ανάγκασε του ιθύνοντες να διακόψουν την ψηφοφορία και να «κατεβάσουν» τη δημοσκόπηση.

Ακόμη και τα στοιχεία ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενήργησε το «Βήμα» δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση, αφού μεγάλο ποσοστό υποστηρίζει πώς οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσή.

Με λίγα λόγια φαίνεται πώς η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Κι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα οφέλη που προσδοκούσε από την… εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής δεν φαίνονται σε καμία απολύτως δημοσκόπηση. Παραμένει καθηλωμένη στα ποσοστά της με άνοδο στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η υπόθεση πάντως για την κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθεί σε κόλαφο αν επιβεβαιωθούν όσα υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι για το κατηγορητήριο σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αν δηλαδή καταρρεύσει αυτό.

Ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε από τους πρώτους πως οι διώξει σε βάρος των βουλευτών του Λαικού Συνδέσμου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δεν στέκουν νομικά». «Όλες οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει είχαν πολιτική χροιά», «όλη αυτή η ποινική διαδικασία και τη σύλληψη ενός εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό, από άποψη ποινικής δικονομίας και ποινικού δικαίου, δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια», «δεν βλέπω κανένα από τα κακουργήματα περί εγκληματικής οργάνωσης να μπορέσουν να δεθούν», έχει υποστηρίξει.

Και ο Αλέξης Κούγιας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως «το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία». Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Ένα άλλο χαστούκι έρχεται για την κυβέρνηση από τους συνταγματολόγους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν πώς μπορούν να αποφευχθούν εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ωστόσο ονειρεύεται νομικές ρυθμίσεις (γελάνε όλοι) και πιστεύει πώς μπορεί να αποφύγει τις εκλογές για να μην δυσαρεστήσει την τρόικα.
Θέλοντας η μη τις εξελίξεις τις διαμορφώνει η Χρυσή Αυγή ακόμη και από τα κρατητήρια που βρίσκεται ο βασικός της πυρήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου