8ο συνέδριο Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή: Αγώνας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!




Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το 8ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Περισσότερα από 500 στελέχη του κόμματος κατέκλυσαν τον συνεδριακό χώρο για να ενισχύσουν με τις προτάσεις τους, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Παλαιοί Αγωνιστές του Εθνικισμού, δίπλα σε νεότερα στελέχη κάθε ηλικίας ήταν σήμερα εκεί, για να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, Συναγωνιστής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος και έκανε μια πολύ σύντομη εκτίμηση των πολιτικών εξελίξεων.

Τον συντονισμό της πρώτης ημέρας του 8ου Συνεδρίου, είχε αναλάβει ο Συναγωνιστής Γεώργιος Γερμενής, ενώ οι ομιλίες ξεκίνησαν με εκπροσώπους της Ομογένειας και συγκεκριμένα των πυρήνων Νέας Υόρκης και Αυστραλίας που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, θα είναι εδώ για να βοηθήσουν την Μητέρα Πατρίδα. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης εκπρόσωπος του Γαλλικού Εθνικιστικού Κινήματος.

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής Γιάννης Λαγός, μίλησε για το «θαύμα» της Χρυσής Αυγής, όπου κανένας εκτός από εμάς, δεν πίστευε τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν και άρχισαν οι πολιτικές διώξεις εναντίον της ηγεσίας και δεκάδων ακόμα στελεχών του κόμματος, ότι δυόμιση χρόνια μετά, θα είμαστε πιο δυνατοί και η Τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδας.

Ο Συναγωνιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Αθανάσιος Κωνσταντίνου, παρουσίασε εν συντομία τις ιδεολογικές κατευθύνσεις του Εθνικιστικού Κινήματος στον 21ο αιώνα, ενώ τα βασικά σημεία του πολιτικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής, ανέπτυξε ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς.

Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Στο δεύτερο μέρος, έγινε η ψηφοφορία για την σύσταση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και ανακοινώθηκε ένα καινοτόμο γνωμοδοτικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν δεκάδες εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαϊκού Συνδέσμου (βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι κτλ) μαζί με άλλες προσωπικότητες.

Το «Εθνικό Συμβούλιο» θα συνεδριάζει έως και τέσσερις φορές τον χρόνο και θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς την Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής.

ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ

Ακολούθησε η ανάγνωση των προτάσεων των τοπικών οργανώσεων επί πολιτικών και ιδεολογικών ζητημάτων και αξίζει να σημειώσουμε ότι κατατέθησαν πάρα πολλές, κάτι που δείχνει ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με συλλογικά όργανα που λειτουργούν άψογα.

Ανάμεσα σε αυτές που ενέκρινε το σώμα των Συνέδρων ήταν η εντατική παρουσία μας δίπλα στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης (ώστε να περιορίσουμε την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή), η απόφαση της περαιτέρω παρουσίας μας στα εργατικά σωματεία, η ενοποίηση των Εθνικιστικών αγροτικών φορέων με ένα πανελλήνιο συνέδριο που θα διεξαχθεί εντός του έτους και να αντιμετωπιστεί η αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας από τους διεθνιστές με την καθιέρωση Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας σε κάθε πόλη. Επίσης, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των «Εορτών Νεολαίας» και μια σειρά ακόμα προτάσεων που βάζουν τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα του Εθνικιστικού Κινήματος.

Η πρώτη ημέρα του 8ου Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε με τον Ύμνο του Κινήματος και άπαντες ανανεώσαμε την συνάντηση για την Κυριακή, όπου μαζί μας θα είναι χιλιάδες ακόμα Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές για να παρακολουθήσουν τις ανοικτές εργασίες του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου